Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2018

Foto: BergantíStudi

El dia de la Rua feu servir el bus GRATUÏT per pujar a l’Envelat del Guíxols Arena!

El dia de la Rua del Carnaval, 9 de febrer, és molt fàcil arribar a l’Envelat del Guíxols Arena des de la zona de mar-centre!
Si no voleu agafar el vostre vehicle privat o si us voleu estalviar una caminada a peu, hi haurà preparat Bus Llançadora Gratuït que us hi portarà directe des de la zona de mar fins a l’envelat de Guíxols Arena, a Vilartagues.

Bus gratuït i itineraris còmodes segons franja horària

Segons el tram horari, teniu a la vostra disposició els següents busos gratuïts. Penseu en el Monestir com a punt de partida, en molts casos:

  • De les 20,30h i fins les 22,30h: bus llançadora
    Recorregut: Monestir, Parada al final de la Ronda-Rotonda Farmàcia, Rotonda “Can Carbó”
  • Des de les 22,30h fins les 24h
    Recorregut: Monestir, Rotonda Farmàcia, Rotonda “Can Carbó”, Parada Baldiri, Parada Avda. Balars – Sorli, parada c/Rufo Farmàcia
  • A partir de les 24h fins les 4 de la matinada
    Recorregut habitual de la Montdela (L6)


Brou i xocolata calenta per no tenir fred a la Rua!

A banda del bus gratuït, com ja va essent habitual en les darreres edicions de la Rua del Carnaval ganxó, s’ofereix un servei de brou i xocolata calenta. Al llarg de la carretera de Girona hi trobareu dos punts (davant de la Fàbrica i davant del bar Sarpa). Hi haurà també una xurreria a la Plaça Onze de Setembre, i “Food-Truck” a la cruïlla amb el carrer d’Antoni Ferrer.

CartellCarnaval2018L 1280x768


PROGRAMACIÓ

Dissabte 3 de febrer

FESTA DE TRASPÀS DE “LA BOMBA”
A LES 19 h.
A la Plaça Salvador Espriu, els Reis i Reines Carnestoltes faran el traspàs de “La Bomba” al Carnestoltes 2018, l’animació anirà a càrrec de PEP CALLAU I LA CIA. PEPSICOLEN.
TOT SEGUIT
Cercavila amb les Colles de Carnaval Ganxones i Percussió Ganxona des de la Plaça Salvador Espriu fins a l’envelat del Guíxols Arena.

SOPAR DE COLLES i PRESENTACIÓ DEL CARNESTOLTES 2018
A LES 21.30 h.
Sopar popular (cadascú se’l porta) a l’envelat del Guíxols Arena.
TOT SEGUIT
Ball i festa amb Nouso
*Preu del tiquet: 2 € (inclou reserva de plaça i xapa del Carnaval). *Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme (Plaça Monestir s/n). Horaris: de dilluns a dissabte de 10 a 18 h. i diumenge de 10 a 14 h.
Obertura de portes a les 21 h.

Del dilluns 5 al dijous 8 de febrer

VISITES DEL CARNESTOLTES
El Carnestoltes 2018 i la colla Les Esponges visitaran les escoles, el centre ocupacional, les residències assistides i els casals d’avis per desitjar un bon Carnaval a tothom.

Dijous 8 de febrer

FESTA INFANTIL DE DISFRESSES
A LES 17.30 H.
Ball de disfresses infantil a l’envelat del Guíxols Arena.
Festa infantil de disfresses amb l’espectacle RIALLADES de la CIA. EL POT PETIT. Berenar de pa amb xocolata per a tots els nens i nenes.
*Entrada gratuïta. Obertura de portes a les 17 h.

FESTA DE DIJOUS GRAS
A LES 22 h.
Acte de presentació del Carnaval a l’envelat del Guíxols Arena.
Exhibicions a càrrec de Mistreet Dance Studio, pregó de les Padrines del Carnaval Ganxó i pregó inaugural del Carnestoltes 2018.

A LES 23 h.
Ball amb l’ORQUESTRA MARIBEL i DJ FAUSTER.
*Preu de l’entrada: 6 € sense consumició. *Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme (Plaça Monestir s/n). Horaris: de dilluns a dissabte de 10 a 18 h i diumenge de 10 a 14 h.

Divendres 9 de febrer

PRESENTACIÓ DE COLLES
A LES 12 h.
Acte oficial de presentació de les colles participants a la rua i pregó del Carnestoltes 2018 a l’envelat del Guíxols Arena. Tot seguit Vi d’Honor a l’exterior de l’envelat.
*Obertura de portes a les 11.30 h.

RUA DEL DIVENDRES
A LES 18 h.
Desfilada de carrosses i comparses
Recorregut: Ctra. Girona (cantonada amb Rambla Joan Bordàs), Placeta Sant Joan, Rambla A. Vidal (cantonada Passeig del Mar).

BALL DEL TONGO
A LES 24 h.
Ball amb LA LOCA HISTERIA + FESTA DISCO AMB ERNEST CODINA (Fricandó Matiner de RAC105) a l’envelat del Guíxols Arena.
A la mitja part lliurament de premis de la Rua.
* Obertura de portes a les 23.30 h. * Preu de l’entrada: 7 € sense consumició. * Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme (Plaça Monestir s/n). Horaris: de dilluns a dissabte de 10 a 18 h. i diumenge de 10 a 14 h.

Dissabte 10 de febrer

FESTA INFANTIL I FAMILIAR
A LES 11 h.
Espectacle de carrer itinerant, “IL CRICETO” de la CIA. TRAÜT. Al finalitzar xocolatada popular a la Placeta Sant Joan.
Recorregut: Passeig del Mar (davant l’Ajuntament), Rambla A. Vidal i Placeta Sant Joan.

Diumenge 11 de febrer

DESPERTADA DE LA COLLA CARNESTOLTES
A LES 8 h.
El Carnestoltes 2018 i la colla Les Esponges, recorreran els carrers de la ciutat per convidar a tothom a participar de la festa.

RUA DEL MATÍ
A LES 11 h.
Desfilada festiva de les colles de carnaval
Recorregut: Carrer Colom, Passeig dels Guíxols i Passeig del Mar.

Dimecres 14 de febrer

ENTERRAMENT DE LA SARDINA
A LES 20 h.
Seguici mortuori de les colles de Carnaval.
Recorregut: Nau de les carrosses, Ctra. Palamós, Carrer Indústria, Carrer Cúbies, Carrer Hériz, Rbla. Generalitat, Carrer de les Eres i Parc de les Eres.

SARDINADA POPULAR
A LES 21 h.
Sardinada popular al Parc de les Eres.
Acte de comiat del Carnestoltes 2018 i lliurament dels premis especials a les colles locals.
Ball i festa amb Nouso. Col•labora: Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols. 

 


Sant Feliu de Guíxols us convida al seu carnaval amb importants novetats

Aquest any el Carnaval de Sant Feliu de Guíxols estrena un feix de novetats. L'Ajuntament ha volgut que, d’entrada, es porti la festa a un nou Envelat per simbolitzar festa grossa. Allà s'hi fan les activitats més importants: el sopar de les colles, la gresca del Dijous Gras i l’imprescindible Ball del Tongo on es lliuraran els premis de la Rua. A més, està situat en un espai estratègic de la ciutat, el Guíxols Arena, com a punt de trobada i diversió amb una gran pista de ball. El nou envelat serà el veritable Palau del Rei Carnestoltes, Jose Cabrera, i la seva divertidíssima colla Les Esponges.

A la Rua del Divendres 9 de febrer les comparses i carrosses seguiran l'itinerari històric guixolenc, recuperat a l’edició anterior: des de la cantonada de la Carretera de Girona amb la Rambla Joan Bordàs, baixant per la Rambla Vidal fins acabar davant del mar, on hi ha la tribuna d'autoritats. Un recorregut en què hauran mogut l’esquelet d'allò més. La Rua d’aquest 2018 ha batut rècord d’inscripcions, amb un total de 4.022 participants i 63 colles procedents de 14 poblacions diferents.

Durant la Rua se servirà brou i xocolata calenta per fer passar el fred en dos punts de la Carretera de Girona: davant de la Fàbrica i davant del bar Sarpa. A més, hi haurà una xurreria a la Plaça Onze de Setembre i una Food-Truck a la cruïlla amb el carrer d’Antoni Ferrer. 

Es comptarà amb un servei gratuït de busos cada mitja hora fins les 4 de la matinada, des de la zona de mar-centre (lloc on acabarà la desfilada del divendres) fins a l’Envelat del Guíxols Arena, on la festa continuarà. Es poden consultar els itineraris del bus gratuït tot seguit:

Enguany, l’Associació de Festes Ganxones -dedicada en cos i ànima a la festivitat- premiarà la colla que més “visqui” el Carnaval ganxó amb 400€, a través d’un patrocini pactat amb quatre comerços locals: Matelsat Telecomunicacions, Llibreria Nobel, Perruqueria Neus Patón i Restaurant La Pansa.

Les ganes que el Carnaval ganxó té de capgirar la ciutat queden molt ben representades al cartell guanyador del concurs d’aquesta edició, de la il•lustradora Roser Matas, també premiada en anteriors concursos de cartells de Fires de Girona i de Festes del Tura d’Olot. Un disseny ple d’animació i essència marinera per fer-nos passar a tots uns dies esbojarrats.

 


Sant Feliu de Guíxols bat rècord d'inscripcions a la Rua de Carnaval

Aquest 2018 el carnaval guixolenc ha batut rècord d'inscripcions a la Rua amb un total de 4.022 participants i 63 colles procedents de 14 poblacions diferents.

La Rua del Divendres 9 de febrer començarà a les 18h i seguirà l’itinerari ‘històric’: des de la carretera de Girona, cantonada amb la Rbla. Joan Bordàs (zona esportiva  Vilartagues) fins acabar davant del mar (final de la Rambla A. Vidal) on hi haurà la carpa de protocol i autoritats.

El Jurat encarregat de valorar les carrosses i comparses estarà format per 9 persones de diferents àmbits relacionats amb el Carnaval i el teixit associatiu de la ciutat i la comarca. Els membres del jurat se situaran a diferents punts del recorregut per poder fer la valoració.

 

63 colles participants:

4 Carnestoltes: Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Castell - Platja d'Aro i Olot

15 Carrosses d’animació

16 Carrosses grans

17 Carrosses petites

11 Comparses

 

Poblacions representades:

21 de Sant Feliu de Guíxols

14 de Castell - Platja d'Aro

6 de Santa Cristina d'Aro

1 de Caldes de Malavella

6 de Calonge

1 de La Bisbal

3 de Llagostera

4 d’Olot i Castellfollit de la Roca

1 de Palafrugell

1 de Palamós

1 de Salt

1 de Sant Climent de Peralta

2 de Sant Joan les Fonts

1 de Tossa

 

Ordre de sortida de la Rua 

 

1. LES ESPONGES - SANT FELIU DE GUIXOLS - CARNESTOLTES

 

2. REI I REINA CARNAVAL OLOT – CARNESTOLTES

 

3. TRAMUNTANA - SANT FELIU DE GUIXOLS - ELS BUFONS VENECIANS - COMPARSA

 

4. GOLFO'S & GRACS - SANT FELIU DE GUIXOLS - ABELLES, ABELLOTS, BRESQUES I FLORS - CARROSSA PETITA

 

5. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - SANT FELIU DE GUIXOLS - QUE S'ENCENGUIN ELS TAMBORS - COMPARSA

 

6. ELS TREMENDUS - SANT FELIU DE GUIXOLS - LA FARRA POLAR - COMPARSA

 

7. ELS FESTUKS - SANT FELIU DE GUÍXOLS - PARELLA DE JOKERS - COMPARSA

 

8. LA XALANA - CASTELL-PLATJA D'ARO – CARNESTOLTES

 

9. SOMOS LOS QUE SOMOS - CASTELL-PLATJA D'ARO - LA LEGIÓN DEL AGUILA VIKINGS - CARROSSA GRAN

 

10. I A TU QUE T'IMPORTA - CASTELL-PLATJA D'ARO - I A TU QUE T'IMPORTA SI SOM REIS MOLT BUFONS PERÒ NO ENS TOQUEU ELS PICAROLS - CARROSSA PETITA

 

11. VAS DAT - CASTELL-PLATJA D'ARO - VAS CAP A OZ - CARROSSA PETITA

 

12. NO ME'N RECORDO - CASTELL-PLATJA D'ARO - EL GENI QUE FREGA LA LÀMPADA - CARROSSA PETITA

 

13. COLLA ELS PIMPONS - CASTELL-PLATJA D'ARO - AQUEST ANY, ELS PIMPONS FEM EL PAPALLONA - CARROSSA GRAN

 

14. KINBEDEBALL – SALT - 20 ANYS IN LOVE - COMPARSA

 

15. KI ELS VA PARIR - SANTA CRISTINA D'ARO - CARNESTOLTES

 

16. ELS CAGANERS ALEGRES - SANTA CRISTINA D'ARO - EL RODEO D'EN TOLES...PISTOLES - CARROSSA GRAN

 

17. DAKIDALLÅ - SANTA CRISTINA D'ARO - BOGERIA AZTECA - COMPARSA

 

18. ELS MERLOTS - SANTA CRISTINA D'ARO - HOMINEM SERPENS - CARROSSA GRAN

 

19. DIT I FET – LLAGOSTERA - PAS DE TEMPS - CARROSSA GRAN

 

20. EL PORRÓ QUE NO PARI – LLAGOSTERA - OSSOS AMOROSOS - CARROSSA GRAN

 

21. NO HI SOM PER FESTES – LLAGOSTERA - AQUEST COP, JO ET SALVARÉ - CARROSSA PETITA

 

22. LES DRAC'S - TOSSA DE MAR - EL SHOW TROPICAL DE LES DRAC'S - CARROSSA PETITA

 

23. EMBARRAKALDATS - CALDES DE MALAVELLA - ELS GUARDIANS DEL VI - CARROSSA PETITA

 

24. ELS BLOKY'S - SANT FELIU DE GUIXOLS – WUAKAMIX - CARROSSA PETITA

 

25. ELS ESVENTATS - SANT FELIU DE GUIXOLS - LA JOIA DEL VESTIT - CARROSSA PETITA

 

26. INDOMABLES I . - SANT FELIU DE GUÍXOLS - QUÍ ES MENJARÀ A QUI? - COMPARSA

 

27. ELS 4 GATS - SANT FELIU DE GUIXOLS - ALOHA GANXONS - CARROSSA PETITA

 

28. ELS BEN PARITS - SANT FELIU DE GUIXOLS - Som UNICs i fem l'ORNI! - CARROSSA GRAN

 

29. ELS MARRECS - SANT FELIU DE GUÍXOLS - A+ - CARROSSA GRAN

 

30. ELS FRIKIS - SANT FELIU DE GUIXOLS - ELS GUERRERS DE LA NEU - CARROSSA GRAN

 

31. ELS TORRATS - SANT FELIU DE GUIXOLS - KATY TORRY - CARROSSA PETITA

 

32. ELS TREMPATS - SANT FELIU DE GUIXOLS - LES MEDUSES TREMPADES US DEIXARAN DE PEDRA - COMPARSA

 

33. UUHQUEXUNGU! - SANT FELIU DE GUIXOLS - XUNGUS ON FIRE! – CARROSSA PETITA

 

34. IV GATS - CASTELL-PLATJA D'ARO - ELS MOSQUETONS DE LA VALL D'ARO - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

35. ANEM DE CONYA - CASTELL-PLATJA D'ARO - QUINA COLLA DE PAYASSOS - CARROSSA PETITA

 

36. ELS PIPAS - CASTELL-PLATJA D'ARO - LA SELVA SALVATGE - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

37. ELS DESCARRILATS - CASTELL-PLATJA D'ARO - ELS DESCARRILATS y LA ALFOMBRA MÁGICA - CARROSSA PETITA

 

38. QUI ENS HA ENREDAT - CASTELL-PLATJA D'ARO - ENREDATS PERDUTS A L'ATLÀNTIDA - CARROSSA GRAN

 

39. COLLA JOVE SENSE LIMITS - CASTELL-PLATJA D'ARO - SALVATGE OEST SENSE LIMITS - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

40. ELS COLLONUTS - CASTELL-PLATJA D'ARO - TRIBU COLLONUDA - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

41. LA BANDA DEL PATI - CASTELL-PLATJA D'ARO – ARTEKINGS - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

42. LES TRAPELLES - LA BISBAL D'EMPORDÀ - LES REINES DE LA SELVA - COMPARSA

 

43. RUTA 66 - SANT CLIMENT - ANEM COM MOTOS - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

44. BLAUS & COMPANYIA - SANTA CRISTINA D'ARO - XOU BLAUS 54 2.0 - CARROSSA GRAN

 

45. LES CASTANYES VOLADORES - SANTA CRISTINA D'ARO - HI HA QUI CAÇA PAPALLONES, QUI CAÇA FANTASMES I NOSALTRES CACEM CASTANYES! - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

46. LA CARNAVALESCA - OLOT – CASTELLFOLLIT - ADOREM A GANESHA - CARROSSA GRAN

 

47. PENYA S'TOKATS - SANT JOAN LES FONTS - VOLEM SORTIR DEL PAÍS DELS PIRATES! - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

48. LA SANTJOANENCA - SANT JOAN LES FONTS - EL PAS DEL TEMPS - CARROSSA GRAN

 

49. PENYA CARNAVÀLIA – OLOT – TROPICÀLIA - CARROSSA GRAN

 

50. ELS EMMASKARATS – OLOT - DALE MÉJICO!! - COMPARSA

 

51. ELS 4 ARREPLE-GATS – PALAFRUGELL - ROCK-BUS - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

52. DRINK TEAM - SANT FELIU DE GUIXOLS - THE MONSTERS TEAM - CARROSSA PETITA

 

53. ELS ESPERITS - SANT FELIU DE GUIXOLS - HANSEL I GRETEL I LA CASA DE XOCOLATA - CARROSSA PETITA

 

54. MEGS & GRESCA - SANT FELIU DE GUIXOLS - ELS TAURONS GANXONS - CARROSSA PETITA

 

55. ELS KINTUS - SANT FELIU DE GUIXOLS - ELS VIKINTUS - CARROSSA GRAN

 

56. COLLA PENYA G - SANT FELIU DE GUIXOLS - CIRC DELS HORRORS G - CARROSSA GRAN

 

57. XULIVERT – CALONGE - A TOTA MÁQUINA!!!!! - COMPARSA

 

58. ELS ESBOJARRATS – CALONGE – ESBOGIWOOD - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

59. COLLA DE COLLONS – CALONGE – CORSARIS - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

60. ELS NINS TRAPELLES – CALONGE - ELS ARQUERS TRAPELLES - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

61. ELS PERDUTS – PALAMOS - LLUITANT VENCEREM - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

62. ELS BANDARRES – CALONGE – ESCOSSESOS - CARROSSA D'ANIMACIÓ 

 

63. ELS PIJUS – CALONGE - PINGÜINS I ESQUIMALS - CARROSSA D'ANIMACIÓ

 

Tant la Rua del Divendres com la resta d’actes del Carnestoltes de Sant Feliu de Guíxols no serien possibles sense la dedicació de l’Associació de Festes Ganxones.

Newsletter: voleu rebre les notícies al vostre Email?

Servei Notícies al Mail. Rebreu al vostre correu electrònic els avisos i notícies que anem generant. Servei Gratuït. Només cal introduir el vostre email. En compliment del Reglament General de Protecció de dades li comuniquem que aquestes dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la finalitat de difusió de les notícies i esdeveniments d’interès local, en base al seu consentiment. Podeu cancel·lar/esborrar les vostres dades simplement reescrivint les dades que voleu donar de baixa, i apretant la tecla "esborrar email" o bé contactant al correu premsa@guixols.cat. També li informem que aquestes dades no seran cedides a tercers i que pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició davant l’Ajuntament. Més informació sobre protecció de dades a http://ciutada.guixols.cat/dpd
captcha 

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits