INFO Notícies al Mail 28/02/18

Print
 
  Si no podeu veure correctament l'email, consulteu-ne el contingut en versió web  
logo guixols
   
 
 

Newsletter

www.guixols.cat/emergencies per conèixer actuacions en comú davant possibles emergències o riscos.

 

Canvi de dates de les Jornades Culturals EOISFG 

L'Escola Oficial d'Idiomes de Sant Feliu de Guíxols ha traslladat les Primeres Jornades Culturals als dies 7 i 8 de març. Disculpeu les molèsties. Trobareu tota la informació i el programa d'activitats a: http://ow.ly/JJxo30ig6q3 

 

Concert de Bach a Sant Feliu de Guíxols | La Passió segons sant Joan

Passió Sant Joan

 

VENDA D'ENTRADES A L'OFICINA DE TURISME (MONESTIR) - TAQUILLA DEL MONESTIR

TAMBÉ ONLINE A: 

Venda d'entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/concert-passio-segons-sant-joan-de-j-s-bach/3679/orquestrasimfonicadelvalles/online

Arriba la tradicional gira de Setmana Santa de l’Orquestra Simfònica del Vallès amb la Passió segons sant Joan de Bach


Per setè any consecutiu, l'OSV organitza aquesta producció participativa que enguany visita 6 poblacions catalanes

Dissabte 24 març, 22h, Església del Monestir (Sant Feliu de Guíxols)
Diumenge 25 març, 18h, Teatre Kursaal (Manresa)
Dilluns 26 març, 21.30h, Catedral de Tarragona
Divendres 6 abril, 20.30h, La Faràndula de Sabadell
Dissabte 7 abril, 18.30h, Palau de la Música Catalana (Bcn)
Diumenge 8 abril, 19h, Teatre Monumental (Mataró) Com cada any, l'Orquestra Simfònica del Vallès organitza la Gira de Setmana Santa amb la participació de diferents cors del territori. Enguany l'obra central del programa és una selecció de fragments de La Passió segons sant Joan, de J. S. Bach que es combina, per una banda, amb altres obres de dos compositors catalans: Bernat Vivancos i Josep Vila, i per l'altra, amb una obra d'Osvaldo Golijov (extreta de la seva Passió segons sant Marc); del 24 de març al 8 d'abril, la producció recorrerà 6 poblacions catalanes: Sant Feliu de Guíxols, Manresa, Tarragona, Sabadell, Mataró i Barcelona. I tot, sota la direcció de Xavier Puig.

La Passió segons sant Joan, de J. S. Bach es va estrenar l'any 1724 a l'Església de Sant Nicolau de la ciutat de Leipzig. Obrirem el concert amb una obra de Bernat Vivancos, composta expressament per aquest programa, "Herr!!" que ell mateix defineix d'aquesta manera: Un bon "introit" per la Passió segons Sant Joan de Bach, on m'agradaria preparar al públic per a l'escolta de la Passió, però amb un xoc auditiu i d'energia que no el deixi indiferent ja d'entrada. La partitura d'Osvaldo Golijov "Lua Descolorida" forma part de la seva "La Pasión según San Marcos" amb text del poema homònim de Rosalía de Castro. I el concert clou amb els cors "a cappella" interpretant "In Paradisum" de Josep Vila.

La gira comença aquest dissabte 24 de març a l'Església del Monestir de Sant Feliu de Guíxols i finalitza el 9 d'abril al Teatre Monumental de Mataró. Cada concert acollirà diferents cors de cada localitat i el 7 d'abril tots els cors participants cantaran junts en el concert del Palau de la Música Catalana, amb més de 250 músics i cantaires a l'escenari.
Passió segons sant Joan, vista pel seu director, Xavier Puig

La Passió segons sant Joan, rellegida


El calendari litúrgic compartit per totes les comunitats cristianes del món, bascula sobre el doble epicentre de les seves celebracions més importants: les del naixement i la mort de Jesucrist. L’alegria derivada de l’evocació del natalici del messies o el caràcter introspectiu a que ens convida la seva passió i mort, s’han viscut des de fa segles de manera molt intensa en l’àmbit musical. No ens ha de sorprendre que, a redós d’aquests dos moments, giri la quantitat més important de composicions escrites durant tota la història de la música en l’àmbit sacra i, per extensió, algunes de les obres més imponents de la literatura musical universal, com son les dues Passions conservades de Johann Sebastian Bach.

Les passions s’interpretaven la tarda-vespre del Divendres sant, en una celebració independent de la missa. Un dels elements claus des de la perspectiva de la fe, era la comprensió del text que ja a l’època es repartia imprès entre la feligresia. Les paraules ens condueixen cap a la comprensió completa de tot el treball figuratiu magistral de Bach. És per això que la present proposta d’interpretació de la Passió segons Sant Joan, es busca precisament que el públic (i els mateixos intèrprets) segueixin amb detall el fil argumental de la Passió. D’aquesta manera, l'Evangelista i els diferents rols són parlats, els corals els podrem sentir cantats en català i, abans dels cors i les àries (que sentirem en alemany), es  declamarà un resum del text perquè tots els assistents el puguin seguir. Tot plegat posat al servei de la concentració i l'audició, establint d’aquesta manera una connexió molt més directa i emotiva.


Extret de les notes del programa de mà escrit per Joan Vives, periodista musical.

 

Passió segons sant Joan de Bach: Programa


J.S. Bach: Passió segons sant Joan, BWV 245
J. Vivancos: Herr!
O. Golijov: Passió segons sant Marc (fragments)
J. Vila: In paradissum 

Assumpta Mateu, soprano 
Gemma Coma-Alabert i Inés Moraleda, mezzosopranos
Francisco Fernandez-Rueda, tenor
Pau Bordas, baríton 
Oreig Canela, Adrià Díaz, Joan Sirera, narradors
Xavier Puig, director
Orquestra Simfònica del Vallès
 
CORS PARTICIPANTS
Cor Lieder Càmera (Eduard Vila i Perarnau, director)
Cor de Cambra de la Diputació de Girona (Pablo Larraz, director)
Coral de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols (Georgina Reyner, directora)
Orfeó Manresà (Lluís Arguijo i Vila, director)
Cor Ciutat de Tarragona (Pep Prats, director)
Cor Ciutat de Mataró (Jordi Lluch i Arenas, director)

 

La Glòria majúscula enmig de la humiliació més gran expressada en un sol mot que obre de bat a bat les portes d’una obra monumental, la Passió segons sant Joan de J. S. Bach: Herr! («Senyor!»). Un jeroglífic que només troba la solució a l’indret més profund del teu cor. Bach en diàleg amb músiques del nostre temps, des de Golijov a Bernat Vivancos o Josep Vila, que cerquen assolir el que més necessiten les nostres vides del món d’avui: un espai de puresa i calma. Per als qui volen trobar consol en la música. 

Venda d'entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/concert-passio-segons-sant-joan-de-j-s-bach/3679/orquestrasimfonicadelvalles/online

PREUS

Preu entrada: 20€ / amb descompte: 10€*

*S’aplicaran els descomptes habituals a jubilats, estudiants universitaris, discapacitats, famílies nombroses o monoparentals i docents, amb l’acreditació corresponent, que paguin en efectiu a la taquilla de l’Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols. Plaça Monestir, s/n. Tel. 972820051.

 El Festival de la Porta Ferrada anuncia nous noms

PORTA FERRADA

Entrades a la venda demà dimecres, 28 de febrer!!

Concerts extraordinaris com el de Caetano Veloso amb els seus fills Moreno, Zeca i Tom, Diego El Cigala amb el seu disc més ambiciós Indestructible, la presentació del novíssim projecte d'Ara Malikian, la celebració d'aniversaris de Serrat revisitant Mediterráneo o Ismael Serrano els seus 20 anys de carrera, nits de trobades singulars amb Rozalén i El Kanka i els màgics Txarango se sumen als ja anunciats de Jack Johnson, Pablo Alborán i a la festa electrònica de cloenda amb Luciano, entre d'altres.

Les entrades per aquests concerts estaran disponibles a partir de demà dimecres 28 de febrer a la web del festival (www.festivalportaferrada.cat), i els dies 30 i 31 de març i 1 i 2 d'abril a les taquilles de l'Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols.

Aquest nou avançament confirma que Porta Ferrada està davant de la que possiblement és una de les edicions més atractives del degà dels festivals de Catalunya.

La resta de la programació i totes les novetats d'aquest any es donaran a conèixer el dia 27 de març.Ocupació: Tres places d'agent de la Policia Local

policia2018

Concurs oposició lliure per a la provisió definitiva de tres places d'agent de la Policia Local (OPO 2016 i OPO 2017) de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Consulteu l'apartat "Processos selectius" del web ciutada.guixols.cat, on hi trobareu tota la informació i les tramitacions, dates i terminis. Link: http://ciutada.guixols.cat/proces Març 2018

ACTIVITATS

SANT FELIU DE GUÍXOLS

1 AL 31 DE MARÇ DE 2018

www.visitguixols.com: todas las actividades en castellano/ toutes les animations en français/ all the events in English

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.

*La Cuina del Peixopalo. Del 14 de febrer al 29 de març campanya gastronòmica. Informació dels restaurants participants a : www.visitguixols.com.

*8è edició: Cursa solidària Oxfam Intermón Trailwalker 14 i 15 d’abril 2018. D’Olot a Sant Feliu de Guíxols seguint la ruta del carrilet.

Dijous 1 de març

*Dia de la Dona 2018 - Taller: Relació de parella i salut desprès de l’arribada dels/es fills/es. A càrrec d’Anna Agustí i Valls, psicòloga del SIAD. A les 17.15h a l’Escola Bressol Oreneta. Cal inscripció: SIAD tel. 972 820101, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Divendres 2 de març

*Club de lectura: Una qüestió personal, de Kenzaburô Ôe. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Dissabte 3 de març

*Xerrada: La motivació personal i la superació de les pors. A càrrec de Tony Ceballos. A les 10h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Taller: Pinta la música. A partir de 4 anys. Amb l’Alba Navarro. A les 11h a la Biblitoeca Octavi Viader i Margarit.

*Xerrada Josep Irla i Bosch, als seixanta anys de la seva mort. Sobre la figura política i humana de Josep Irla amb Mercè Morales i Jordi Gaitx. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69.

Diumenge 4 de març

*Projecció de les entrevistes a Maria Dausà, Teresa Serra i Àngela Bussot, utilitzades per editar el documental Les nenes de la guerra realitzat per l’agrupació 10 Auris. D’11 a 13h a la sala d’actes (Museu d’Història, plaça del Monestir). Gratuït.

*Festa Sant Antoni Abat. A les 11h Inici dels Tres Tombs, passada de cavalls pel centre ciutat. A les 12.30h Benedicció d’animals als jardins Juli Garreta. A les 13h Show caní amb els gossos de Jack&Fermin i seguidament espectacle eqüestre de Santi Serra a la platja.

*En Peyu i en Dani. Obra solidària a favor de Oxfam Trailwalker 2018. A les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Obertura de portes a les 17.30h. Entrades a 10€. Punts de venda: Agència de Disseny iKREA, Perruqueria Neus Patón, Centre d’Estètica Zen Garden, Skull (Platja d’Aro) i PIT LANR Motos (Santa Cristina d’Aro). Entrades no numerades.

*Ball per als socis amb l’organista Albert Roncero. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

Dilluns 5 de març

*Dinamització del parc urbà de salut: Una sessió d’1 hora d’activitat física amb una fisioterapeuta especialitzada. De 16.15 a 17.15h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Per a més informació tel. 972 120334 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. www.itinerarisiparcsalut.cat.

*Reunió de les PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30h a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit.

Dimarts 6 de març

*Presentació dels recursos didàctics “A tota màquina! El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona”, adreçat a ensenyants i públic interessat, i elaborats per l’Arxiu Municipal i el Museu d’Història. A les 17.30h a la Sala Abat Panyelles (Monestir). Activitat gratuïta i oberta a tothom. Per a més informació: Museu d’Història, telèfon 972.82.15.75; c/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dimecres 7 de març

*Servei d’assessorament jurídic especialitzat en igualtat. De 9 a 12h, a la primera planta del Centre Cívic de Vilartagues (oficines del SIAD).

*Oficina de la Generalitat. De 10 a 14h, al Centre Cívic Vilartagues. Cal concretar cita prèvia, al tel. 972 820101, o presencialment, al mateix Centre Cívic, a l’OIAC i serveis socials.

*Servei d’assessorament psicològic gratuït. De 10 a 14h, a la primera planta del Centre Cívic de Vilartagues (oficines del SIAD).

*Oficina d’Afers Socials i Famílies. De 10 a 14h al Centre Cívic Vilartagues. 

*Jornades Culturals EOI Sant Feliu de Guíxols. A partir de les 16h a les Sales de Conferències del Monestir (4a planta). Accés gratuït. 

Programa d’activitats: de 4.00 h a 5.30 h Seriefòrum: Nosedive (Blackmirror) a la Sala Abat Panyelles, activitat en anglès, castellà i català; de 6.00 h a 7.00 h La Môme de Paris avec Giulia Natalizia a la Sala Abat Panyelles, activitat en francès; de 6.00 h a 7.15 h Märchen: Verliebt, verlobt verheiratet oder nicht? mit Monika Klose a la Sala Abat Sunyer, activitat en alemany; de 7.00 h a 7.30 h Música en viu amb la cantant i guitarrista olotins Isa Atmeller i Roel Anderson al Vestíbul, activitat en Francès; de 7.30 h a 8.45 h Los Stompers a la Sala Abat Panyelles, activitat en Anglès. Per a més informació: Escola Oficial d’Idiomes Tel. 972 82 16 46 i/o http://agora-eoi.xtec.cat/eoiguixols/

Dia 8 de març

*Vaga General Feminista-Manifestació. A les 10.30h. Des del davant de l'escola Baldiri i Reixach fins a Ajuntament.
*Lectura del Manifest institucional del Dia de la Dona i xerrada. A les 12h a la plaça del Mercat, davant l'Ajuntament.

*Jornades Culturals EOI Sant Feliu de Guíxols. A partir de les 16h a les Sales de Conferències del Monestir (4a planta). Accés gratuït.

Programa d’activitats: de 16.15 a 17.30h a la Sala Abat Panyelles, Curious British Sports and competitions amb Helen Lindsay. Activitat en anglès; de 18 a 19.15h a la Sala Abat Panyelles, Risothérapie amb Stéphane Wickaert. Activitat en francès; de 18 a 19.15h a la Sala Abat Sunyer, Komm mit uns spielen amb Ludus Mundi. Activitat en alemany; de 19.30 a 20.45h a la Sala Abat Panyelles, Una idea en 3 minuts i mig amb Joan Enric Barceló d’ Els Amics de les Arts. Activitat en català. Per a més informació: Escola Oficial d’Idiomes Tel. 972 82 16 46 i/o http://agora-eoi.xtec.cat/eoiguixols/

Divendres 9 de març

*Dia Internacional de la Dona. Sortida a Tordera a les 9.30h de la plaça Monestir i a les 9.45h de la Ronda de Ponent. Organitza: Centre Cívic Tueda.

*Dia de la Dona 2018 - Xerrada: Roig/ Capmany – feliçment sóc una dona. Activitat co-organitzada entre el SIAD i la Biblioteca. A càrrec de Ma Àngels Cabré, escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere. A les 19h a la Biblioteca Pública Viader i Margarit.

Dissabte 10 de març

*Dia de la Dona 2018 - Puja al tren de la igualtat: Caminada per la igualtat. Sortida i projecció d’audiovisual: a les 9h des de l'Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. Esmorzar a Castell d’Aro (estació del Carrilet). Arribada: al Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols. Inscripcions fins al 8 de març. Per a més informació al SIAD Sant Feliu de Guíxols tel. 972 820101.

*Itinerari de descoberta del tren al port: pescadors, mariners i remendadores. De 12 a 13h. Punt de sortida al Tinglado del port. Places limitades. Informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i a l’Oficina de Turisme. Activitat gratuïta. Organitza: El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

*Vernissatge de l’Exposició Face to face d’Olga Massaguer. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69.

Diumenge 11 de març

*Projecció de les entrevistes a Paquita Ponce, Pilar Iglesias i Maria Bordas, utilitzades per editar el documental Les nenes de la guerra realitzat per l’agrupació 10 Auris. D’11 a 13h a la sala d’actes (Museu d’Història, plaça del Monestir). Gratuït.

*Audició de Sardanes amb la cobla Baix Empordà. A les 12h al Passeig dels Guíxols. Gratuït.

*II Bicicanta de les comarques gironines. Concert de cloenda. A les 12.15h a l’Escola de Música. Durada: 45 min. Activitat gratuïta.

*Ball per als socis amb l’organista José Antonio Jaimez. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

Dilluns 12 de març

*Dinamització del parc urbà de salut: Una sessió d’1 hora d’activitat física amb una fisioterapeuta especialitzada. De 16.15 a 17.15h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Per a més informació tel. 972 120334 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. www.itinerarisiparcsalut.cat.

*Reunió de les PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30h a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit.

Dimarts 13 de març

*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) gratuït de 10 a 14h, al Centre Cívic de Vilartagues (primera planta). Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. /Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. És imprescindible estar empadronat a Sant Feliu de Guíxols.

Dimecres 14 de març

*Oficina de la Generalitat. De 10 a 14h, al Centre Cívic Vilartagues. Cal concretar cita prèvia, al tel. 972 820101, o presencialment, al mateix Centre Cívic, a l’OIAC i serveis socials.

*Servei d’assessorament psicològic gratuït. De 10 a 14h, a la primera planta del Centre Cívic de Vilartagues (oficines del SIAD).

*Oficina d’Afers Socials i Famílies. De 10 a 14h al Centre Cívic Vilartagues.

*Aula cultural: Montserrat, un univers al cor de Catalunya. A càrrec de Jordi Camins, glaciòleg. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

Divendres 16 de març

*Cicle Gaudí - Cinema català. Projecció de la pel·lícula La Pell Freda (V.O. Subt. Català). A les 21h al Casino Guixolenc (passeig del Mar 36-38). Preu: 4,50€. www.ciclegaudi.cat.

Dissabte 17 de març

*Mercat dels Encants. De 9 a 14h a la Plaça del Mercat. Organitza: Guíxols Comerç i Turisme Associació.

*Taller: Regal dia del pare. Amb l’Alba Navarro. A les 11h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Inauguració de l’exposició “Josep Albertí: l’etapa suïssa”. Les donacions de la família Türler i de Manel M. Bosch il·luminen l’obra de l’artista guixolenc realitzada lluny de la Costa Brava. A les 12h a la seu del Museu d’Història del Monestir. Acte gratuït. Per a més informació: Museu d’Història, telèfon 972.82.15.75; c/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Presentació del llibre de Ferran Casas i Roger Tugas I tot això com es paga? Cent claus per entendre la hisenda catalana. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69.

*Guíxols Escena’18 – Teatre i Música Professional: Obra de teatre E.V.A (comèdia dramàtica). A les 21h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Preu general 25€, amb descompte 20€. Venda d’entrades: Venda anticipada www.codetickets.com i a l’Oficina de Turisme. A la taquilla del teatre, una hora abans de la funció. Més informació a www.guixols.cat.

Diumenge 18 de març

*Sortida Salt de Sallent de Sant Privat d’en Bas. Lloc de sortida: 8h a l’estació d’autobusos. Tornada a les 21h. Cal portar: menjar, aigua, calçat adequat i capelina. Donació: 12€. Procureu confirmar l’assistència abans del 14 de març. Per a més informació i inscripcions: Tel. 658 837 199 i/o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*XIII Concurs de Teatre Amateur. El traspàs. A les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Preu: 8€, abonament de tres obres 18€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme de dilluns a dissabte de 10h a 18h i diumenges i festius de 10 a 14h i una hora abans de la funció a la taquilla del teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

*Ball per als socis amb l’organista Leo i Rosamari. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

Dilluns 19 de març

*Volta Ciclista a Catalunya a Sant Feliu de Guíxols: La ciutat protagonitza la primera de les set etapes entre les 14:25h i les 15h (aprox.) amb Meta Volant al Passeig prop de la Cambra de Comerç.

*Dinamització del parc urbà de salut: Una sessió d’1 hora d’activitat física amb una fisioterapeuta especialitzada. De 16.15 a 17.15h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Per a més informació tel. 972 120334 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. www.itinerarisiparcsalut.cat.

*Reunió de les PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30h a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit.

Dimecres 21 de març

*Servei d’assessorament jurídic especialitzat en igualtat. De 9 a 12h, a la primera planta del Centre Cívic de Vilartagues (oficines del SIAD).

*Oficina de la Generalitat. De 10 a 14h, al Centre Cívic Vilartagues. Cal concretar cita prèvia, al tel. 972 820101, o presencialment, al mateix Centre Cívic, a l’OIAC i serveis socials.

*Servei d’assessorament psicològic gratuït. De 10 a 14h, a la primera planta del Centre Cívic de Vilartagues (oficines del SIAD).

*Oficina d’Afers Socials i Famílies. De 10 a 14h al Centre Cívic Vilartagues.

* Xerrada: Medicina estètica. Xerrada de tractaments de medicina estètica i prevenció i cures de la pell. A càrrec de la Dra. Vera, Centre mèdic Futurmèdic. A les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 23 de març

*Presentació del llibre: El bram dels dies, d'Àngela Ribas, a càrrec de Lluís Lucero, poeta. Obra guanyadora del premi de poesia Benet Ribas dels premis Recull de Blanes 2017. "Un llibre minimalista, sense exaltacions aparents, que llisca, però que remet al crit, a la incomoditat, a la introspecció, potser a la revolta" (Vicenç Villatoro). A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Inauguració de l’exposició “MEDITERRANIAN MEALS - Carles Piqueras". L'obra mostra l'acurada tècnica dels llapis de colors de l'artista guixolenc per transmetre una realitat gairebé fotogràfica i que plasma l'essència de la Mediterrània a través dels aliments, la vegetació, el mar... A les 18h al Monestir. Acte gratuït.

Dissabte 24 de març

*Hora del conte: Contes per a mini feministes, a càrrec de Piruleta Contes. Durant la infància, el discurs social sobre la construcció dels gèneres és d'extrema importància. Per això, és essencial introduir tant a les nenes com als nens en representacions exemptes d'estereotips des de ben petits, aquests són una bona pila de contes per a la igualtat. A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Teatre infantil: Primavera amb la xarxa amb l’espectacle La llibreria de l’avi Josep de la companyia Últim vagó. A les 18h a l’Auditori Municipal Narcís Masferrer. Entrada general 6€. Promoció especial “pack infantil” (només per nens/nenes) dels 3 espectacles programats a la primavera a 10€ (oferta limitada de 150 packs). Venda packs al teatre municipal el 24 de març o anticipada a l’Estanc Claramunt (ctra. Girona 41). Organitza: La Xarxa i col·labora l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

*Passió segons sant Joan de J.S.Bach. Interpretat per l’Orquestra Simfònica del Vallès amb la col·laboració del Cor de l’Escola Municipal de Música. A les 22h a la parròquia del Monestir. Venda d’entrades a l’Oficina de Turisme.

Diumenge 25 de març

*XIII Concurs de Teatre Amateur. L’Auca del Senyor Esteve. A les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Preu: 8€, abonament de tres obres 18€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme de dilluns a dissabte de 10h a 18h i diumenges i festius de 10 a 14h i una hora abans de la funció a la taquilla del teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

*Ball per als socis amb el grup Francesc Mas. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

Dilluns 26 de març

*Dinamització del parc urbà de salut: Una sessió d’1 hora d’activitat física amb una fisioterapeuta especialitzada. De 16.15 a 17.15h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Per a més informació tel. 972 120334 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. www.itinerarisiparcsalut.cat.

*Reunió de les PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30h a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit.

Dimarts 27 de març

*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) gratuït de 10 a 14h, al Centre Cívic de Vilartagues (primera planta). Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. /Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. És imprescindible estar empadronat a Sant Feliu de Guíxols.

De dimarts 27 de març al diumenge 1 d’abril

*MIC - Mundialet de futbol, als camps de futbol de Mascanada i Vilartagues. Per a més informació: www.micfootball.com

Dimecres 28 de març

*Oficina de la Generalitat. De 10 a 14h, al Centre Cívic Vilartagues. Cal concretar cita prèvia, al tel. 972 820101, o presencialment, al mateix Centre Cívic, a l’OIAC i serveis socials.

*Servei d’assessorament psicològic gratuït. De 10 a 14h, a la primera planta del Centre Cívic de Vilartagues (oficines del SIAD).

*Oficina d’Afers Socials i Famílies. De 10 a 14h al Centre Cívic Vilartagues.

Dijous 29 de març

*Desfilada de vestits de paper. A les 17h a Al Centre Cívic Tueda, a càrrec del Casal Salvador Espriu i a continuació berenar de Dijous Sant.

Divendres 30:

*MERCAT DEL BRUNYOL de 10 a 20h a la plaça del Monestir.

Tallers infantils:

(tiquets a la carpa de l’organització. No cal inscripció prèvia.)

-Taller de fang d’11 a 14 i de 16 a 19 h. Pinta una rajola de fang vermell (cuita) amb el relleu del brunyol gravat o modela una peça de fang al teu gust (no cuita). Preu: 3 €. Dirigit per Fangueig.

-Taller de cuir d’11- 14 h i de 16 a 19 h. Podreu fer clauers, collarets i braçalets de cuir amb la tècnica de l’encunyat, i també pirogravar-los amb el vostre nom. Preu: 1 € per peça. Dirigit per NQuart cuir.

-Taller del tallador de fusta d’11- 14 h i de 16 a 19 h. Aprèn l’ofici de tallar fusta i fabrica un ganivet per untar la mantega o un clauer. Preu: 3 €. Dirigit pel fuster Ferran Peralta.

-Taller de pintura d’11 a 14 h i de 16 a 19 h. Pinta un penjador per posar-lo a la porta. Preu: 5 €. Dirigit per l’Escola d’art La Pinzellada.

-Taller de pastisseria d’11 a 14 h i de 16 a 19 h. Decora una galeta gegant Preu: 3 €. Dirigit per Lydia Brea.

Activitats familiars:

-Taller de castells de sorra i 45 jocs tradicionals per gaudir amb la teva família i amics de 17 a 20 h. Dirigit per la CIA La Xarranca. Obert al públic familiar. Gratuït.

Activitat per a adults sobre rebosteria:

-Master-class de xocolata de 16 a 19 h. Taller participatiu de rebosteria dirigit pel mestre xocolater de La Vienesa, Antoni Viñas, on la xocolata serà l’ingredient principal. Al Monestir, gaudireu d’una xerrada introductòria sobre els diferents tipus de cacau que es poden trobar i els tastareu. Seguidament, us traslladareu a la cuina d’El Ginjoler per preparar unes elaboracions de xocolata típiques de Pasqua, que després us emportareu a casa. Cal inscripció anticipada a l’Oficina de Turisme. Preu: 8 €. Places limitades.

Demostracions d’oficis:

- Al torn de fuster: l’artesà fuster fabricarà diverses peces de fusta: caixes, bolígrafs, recipients... amb diferents tècniques i tipus de fusta.

-Tallador de fusta: podràs veure el procés de l’elaboració a mà d’eines de fusta que es fan servir a la cuina: culleres, espàtules, forquilles...

-Al torn del ceramista: l’artesà farà peces de ceràmica en fang al torn, seguint la tècnica tradicional.

*Jornades de portes obertes al Museu d’Història (Monestir). De 11 a 14h i de 16 a 19h.

*Visita guiada teatralitzada “Un dia a la vida d’un monestir”. A les 17.30h al Monestir. Una visita diferent al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, per conèixer de primera mà com era el dia a dia dels monjos benedictins. Jofre de Foixà, monjo, músic i trobador del Monestir, torna del passat per crear una nova comunitat de monjos. A través d’aquesta visita, entrareu com a monjos novells a descobrir els espais, treballs i horaris que a partir d’ara formaran part del vostre dia a dia.
Activitat gratuïta i oberta a tothom. Places limitades. Cal inscripció prèvia, a l’Oficina de Turisme o recepció del Museu d’Història: 972 82 15 75 o al c/e: 
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dissabte 31 de març

*MERCAT DEL BRUNYOL de 10 a 20h a la plaça del Monestir.

Tallers infantils:

(tiquets a la carpa de l’organització. No cal inscripció prèvia.)

-Taller de pintura d’11 a 14h. Pinta un penjador per posar-lo a la porta. Preu: 5 €. Dirigit per l’Escola d’art La Pinzellada.

-Taller del Picapedrer d’11a 14 h i de 16 a 19 h. Aprèn l’ofici de picapedrer i grava en pedra la inicial del teu nom. Preu: 3 €. Dirigit per MTKPedra.

- Taller de la Filadora d’11a 14 h i de 16 a 19 h. Crea un teixit amb fibres de llana. Podreu fer amb fibres de llana el vostre disseny i convertir un petit tapis de feltre en una obra d’art. Preu: 3 €. Dirigit per Fibrart.

-Taller de cuir 11- 14 h i 16 a 19 h. Podreu fer clauers, collarets i braçalets de cuir amb la tècnica de l’encunyat, i també pirogravar-los amb el vostre nom. Preu: 1 € per peça. Dirigit per NQuart cuir.

- Taller del tallador de fusta d’11a 14 h i de 16 a 19 h. Aprèn l’ofici de tallar fusta i fabrica un ganivet per untar la mantega o un clauer. Preu: 3 €. Dirigit pel fuster Ferran Peralta.

- Taller infantil de brunyols des de les 17 h. Aprèn a fer brunyols, estira amb el corró la massa, dóna-li forma i te’ls cuinarem perquè puguis berenar. Preu: 3 €. Dirigit per Joana Valls.

Activitats familiars:

-Espectacle infantil d’animació “Gresca a la fresca” a les 12h: des de la nostra taverneta, us servirem tapes i “platillos” de festa, contes refrescants, un menú esbojarrat de jocs i danses adequat per a cada hora del dia!!! ... i un gran vermut familiar de cloenda!!! Interpretat per la CIA deParranda. Obert a tot el públic.

Activitat per a adults sobre rebosteria:

-Taller de rebosteria de brunyols salats i els tradicionals de l’Empordà de 10 a 13 h. Taller participatiu de brunyols salats de diferents sabors i també dels tradicionals brunyols de l’Empordà. Dirigit per la Xef Carme Picas, a la cuina del restaurant El Ginjoler. Després tastareu el resultat amb una copa de cava. Cal inscripció anticipada a l’Oficina de Turisme. Preu: 8 €. Places limitades.

-Xerrada: Els dolços de Pasqua, del crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós. A les 18 h al Museu d’Història. A la Sala Panyelles, 4a planta del Monestir. Activitat gratuïta i oberta a tothom.

Demostracions d’oficis:

-Al torn de fuster: l’artesà fuster fabricarà diverses peces de fusta: caixes, bolígrafs, recipients... amb diferents tècniques i tipus de fusta.

-Tallador de fusta: podràs veure el procés de l’elaboració a mà d’eines de fusta que es fan servir a la cuina: culleres, espàtules, forquilles...

-Al torn del ceramista: l’artesà farà peces de ceràmica en fang al torn, seguint la tècnica tradicional.

-Bufador de vidre: l’artesà fa servir la tècnica de fabricació d’objectes de vidre, escalfa el material al forn a 100º, injecta aire dins de les peces a través d’un tub metàl·lic i bufa des de l’altre extrem.

-Picapedrer: podràs veure com es treballava la pedra abans i com prenia forma amb el cisell a cops de martell.

-Filadora: ens mostrarà les fibres i les eines que fa servir per transformar la llana i elaborar els treballs.

*Jornades de portes obertes al Museu d’Història (Monestir). De 11 a 14h i de 16 a 19h.

*Visita guiada teatralitzada “Un dia a la vida d’un monestir”. A les 17.30h al Monestir. Una visita diferent al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, per conèixer de primera mà com era el dia a dia dels monjos benedictins. Jofre de Foixà, monjo, músic i trobador del Monestir, torna del passat per crear una nova comunitat de monjos. A través d’aquesta visita, entrareu com a monjos novells a descobrir els espais, treballs i horaris que a partir d’ara formaran part del vostre dia a dia.
Activitat gratuïta i oberta a tothom. Places limitades. Cal inscripció prèvia, a l’Oficina de Turisme o recepció del Museu d’Història: 972 82 15 75 o al c/e: 
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Xerrada del crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós sobre els dolços de Pasqua. A les 18h al Museu d’Història. Activitat gratuïta i oberta per tothom. Per a més informació: al Museu d’Història tel. 972 821575, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

*Campanya de Teatre Professional Guíxols Escena: Píndoles, microteatre fora del teatre. A les 21h. Punt de trobada Teatre Auditori Narcís Masferrer. Obres seleccionades: Happy birthday Jamie Love, Hey Soul Sister i Roulettes. Píndoles proposa una experiència teatral única i innovadora formada per un conjunt de tres microobres de 15 minuts cada una que es representen simultàniament en espais diferents. Es poden veure en racons d’un edifici o en diferents emplaçaments d’un parc o d’una plaça, qualsevol espai no convencional. Preu 12€. Venda d’entrades: Venda anticipada www.codetickets.com i a l’Oficina de Turisme. A la taquilla del teatre, una hora abans de la funció. Més informació a www.guixols.cat.

Cursos

*Espai Criança: Dijous de 17 a 18.30h. Gratuït. Espai de joc no dinamitzat per famílies amb nadons de 1 a 3 anys. En col·laboració amb Escola Bressol Oreneta. Inscripció obligatòria al tel. 972 820101 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Cercle de dones: Últim dimecres de mes de 15.15 a 16.30h. Gratuït. Espai per compartir i aprendre per a dones majors d’edat. Organitza: SIAD, servei d’Igualtat i atenció a les dones. Al Centre Cívic Vilartages. Inscripció obligatòria al tel. 972 820101 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Niara: Divendres de 10 a 11.30h. Gratuït. Grup de suport i autonomia per a dones subsaharianes. Inscripció obligatòria al tel. 972 820101 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD, servei d’Igualtat i atenció a les dones. Al Centre Cívic Vilartagues.

*Curs d’iniciació a la fotografia. La càmera, la llum, l’art, els principals temes i l’edició. Durada fins l’abril. Els dimecres de 20 a 22h a la biblioteca del Casal Tueda. Per a més informació i inscripcions: 652 921 201 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Cada dilluns:

*Conversa en francès. De 16.30 a 17.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Cada dimarts:

*Curs informàtica Gent Gran. De 16 a 17h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

*Conversa en italià. De 17.45 a 18.45h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Cada divendres:

*Conversa en alemany. De 17.30 a 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Exposicions

*Fins al 4 de març Exposició Blanc d’Ana Garcia Royo (Anagaro). A la Casa Irla (c/Algavira 65-69).

*Fins al 18 de març Exposició centre educatiu Sant Josep. Commemoració dels 125 anys de la institució. Al pati de l’Ajuntament. Horari: De dilluns a divendres de 10 a 14h.

De l’1al 23 de març Exposició Una literatura pròpia, dones escriptores. De l’1 al 13 de març a l’IES Sant Elm, del 15 al 23 de març a l’IES Sant Josep.

*Del 2 de març al 31 de maig Exposició “A tota màquina!”.  A la Capella de l’Hospital. Jocs, maquetes i disfresses per endinsar-nos en el món de l’antic ferrocarril de Sant Feliu. Activitat gratuïta. Horari: de 11 a 14 h. i de 16h a 19 h. Per a més informació: Museu d’Història, telèfon 972.82.15.75; c/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Del 5 al 28 de març Exposició Tu també pots! Exposició col·lectiva dels centres educatius. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Del 10 de març al 29 d’abril Exposició Face to face d’Olga Massaguer. A la Casa Irla (c/Algavira 65-69). Vernissatge dissabte 10 de març a les 19h.

*Del 17 de març al 31 de desembre Exposició “Josep Albertí: l'etapa suïssa”. Les donacions de la família Türler i de Manel M. Bosch il·luminen l'obra de l'asrtista guixolenc realitzada lluny de la Costa Brava. A la seu del Museu d'Història del Monestir. Per a més informació: Museu d’Història 972.82.15.75 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

*Del 23 de març fins el 15 d'abril Exposició "MEDITERRANIAN MEALS - Carles Piqueras". L'obra mostra l'acurada tècnica dels llapis de colors de l'artista guixolenc per transmetre una realitat gairebé fotogràfica i que plasma l'essència de la Mediterrània a través dels aliments, la vegetació, el mar... A la 4a planta del Monestir. Entrada lliure. Horari: De 10 a 18h de dilluns a dissabtes. D’11 a 14h diumenges i festius. Durant la Fira del Brunyol (Divendres 30 de març i dissabte 31) s’amplia l’horari de tardes de 16 a 19h.

 

ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/Colom, 11): Cada diumenge a la tarda, Grans sessions de ball a càrrec de DJ Pere. A partir de les 18h. Per a més informació i/o reserves: 659 231 838 (Núria).


 
 
 

Si NO voleu rebre més notícies, envieu un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.i esborrarem l'adreça que ens indiqueu, o feu servir el botó "Esborrar mail" que apareix a la pàgina principal del web guixols.cat. 


Recomaneu aquest servei a les vostres amistats i coneguts! Es poden apuntar per estar informats a l'adreça web www.guixols.cat/newsletter

Coneixeu el butlletí municipal #Guíxols? Aquí el trobareu tot: www.guixols.cat/butlleti 

Envia: Àrea de Premsa i Comunicació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)


En compliment del que s'estableix en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, us informem que, mitjançant aquest formulari, les vostres dades queden en un fitxer informàtic de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb l'única finalitat d'enviar les notícies al vostre email, com heu demanat en introduir les dades.

No es fa cap altre ús de les dades ni se cedeixen a tercers.

Podeu cancel·lar/esborrar les vostres dades simplement reescrivint les dades que voleu donar de baixa, i apretant la tecla "esborrar email" o bé contactant al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.