L'Ajuntament vol la complicitat de les administracions per agilitzar la reforma de Rius i Calvet

DSC 4236

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols treballa per trobar la complicitat i el compromís d'agilitat de les administracions implicades en la reforma del sector de Rius i Calvet, el front marítim de garbí, que es vol transformar abans de començar l'estiu de 2018.
No es tracta de buscar finançament, perquè corre íntegrament a càrrec de l'Ajuntament i ja està contemplat en les inversions, sinó que es busca agilitzar tràmits, permisos i procediments per tal de no encallar-se i poder fer les obres en el termini establert. Les administracions implicades són la Generalitat, a través de l'Agència Catalana de l'Aigua (per la desembocadura de la riera) i el Govern central, a través del Servei Provincial de Costes, el qual en gestiona el litoral.
L'alcalde, Carles Motas, s'ha reunit a Sant Feliu amb el subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i li ha explicat el projecte, tant sobre plànols com sobre el terreny.
La reunió ha estat aquest dimecres 15 de març, i s'han tractat diferents temes, posant especial èmfasi en dinamitzar les actuacions per no tenir retards administratius.
El subdelegat ha explicat que la col.laboració del Govern central serà àgil, i que encara que els terminis són una mica ajustats, veu viable el calendari presentat.
Per Carles Motas és fonamental aconseguir dignificar la zona de Rius i Calvet, un sector que segueix aturat en el temps, amb poca o nul.la inversió en els darrers anys, i amb un aspecte poc adient per a una primera línia de mar del segle XXI. Per l'alcalde la reforma és urgent i necessària, i encara més important és poder-la fer en els terminis adequats, sense entorpir les temporades de bany.
Aquest any es farà tota la part de projecte, i l'any vinent es farà el gruix de l'obra, que ha d'acabar-se a tot estirar abans de l'estiu de 2018. L'alcalde veu fonamental que la platja i el sector remodelat estigui en perfecte estat de revista, cosa que farà animar la resta de privats de l'àmbit a tenir en condicions l'espai amb un aspecte de postal.
Amb el projecte de Rius i Calvet s’inicia la transformació urbana i
paisatgística de la façana marítima.
Una graderia semicircular, en forma d’amfiteatre sobre la platja, servirà d’accés al mar i alhora per celebrar espectacles i esdeveniments sobre la sorra. S'hi afegeix un jardí linial i un passeig entre el vial i la graderia. Un arranjament de l’asfalt i l’ampliació
del calaix de la desembocadura de la riera. Aquestes són, en resum, les importants millores que es preveuen preveu per posar al dia l’envellit sector del racó de Garbí i passeig de Rius i Calvet.
La graderia s’inicia de manera gradual al costat del passeig de mar per acabar amb una plataforma sobre la desembocadura de la riera. 
Des d’aquest punt es pot accedir a la platja de Sant Elm per una escalinata, o a un pantalà situat damunt l’espigó de sa Roca Grossa. La intervenció en aquest punt dignifica la sortida de la riera al mar.
La inversió se situa sobre 1,2 milions d'euros, dividit en dues anualitats.

render-rius

Simulació virtual del futur aspecte de Rius i Calvet

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits