L’alcalde Carles Motas tanca amb la Generalitat el full de ruta i calendari de l’herència dels Anlló

L’acord amb el govern català inclou la venda del Panorama abans de l’estiu, la reunió de la Junta Distribuïdora d’Herències i el consistori treballarà per tal que un dels hotels es destini a habitatges socials

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha ultimat amb la Generalitat un calendari d’actuacions que suposa a la pràctica un punt de concreció en el temps a les accions administratives que fan referència a la liquidació del patrimoni intestat dels germans Anlló.

Des de l’Ajuntament, fa aproximadament tres mesos es va enviar a la Generalitat una proposta de full de ruta, el qual s’ha acabat donant per bo, on s’expressen, entre altres, aquests fets:

1- La posada a la venda de la l’Hotel Panorama en el segon trimestre d’aquest any, és a dir, abans de l’estiu. La venda de l’immoble es pot fer després que s’hagi esmenat la circumstància d’una doble titularitat registral d’una petita part de la finca que constava al Registre de la Propietat, i que la Generalitat va detectar l’any 2014 quan es disposava a treure per primera vegada a subhasta l’hotel, juntament amb altres immobles procedents de l’herència. L’any 2013 l’hotel Panorama va ser taxat per un import de 1.825.000 euros, i ara es taxarà de nou.

2. La convocatòria de la Junta Distribuïdora d’Herències, un òrgan en el qual hi formen part la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, per tal que es pugui obrir la convocatòria pública per tal que les entitats interessades hi puguin participar com a beneficiàries.
Com es recordarà, amb les herències intestades la Generalitat esdevé titular fins a la seva liquidació, i, ha de destinar els recursos econòmics aconseguits de la mateixa a projectes d’assistència social o cultural, preferentment de la ciutat de residència del finat.

La voluntat municipal és optar a destinar un dels hotels a habitatge social, i s'està buscant la millor fórmula per a aquesta fi.

Els germans Juan i Francisco Anlló van morir al 2002 sense deixar testament i sense deixar descendents, ascendents o família coneguda. El seu patrimoni immobiliari estava format per hotels, cases, pisos i places d’aparcament, tant a Sant Feliu com a Barcelona. De les onze finques dels Anlló, tres van anar a subhasta el 2014 (hotel Rex/Les Noies), antic Hostal Montserrat i un habitatge del carrer Creu). Després es van vendre, per venda directa, els hotels Avenida i Regina, i un habitatge del passeig dels Guíxols. Ara queden per vendre tres hotels (Rex II, Mediterráneo i Regente) i dos habitatges més a Sant Feliu.

Ara, al segon trimestre d’enguany, la peça més emblemàtica d’aquest patrimoni, l’hotel Panorama, pot anar a la venda, un cop arreglada la problemàtica registral.

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, es mostra “satisfet d’aquesta solució per acordar i tancar un full de ruta realista, àgil i que permet posar el punt i final a un llarg camí de tràmits i gestions per liquidar l’herència dels dos germans Anlló i revertir-la a la ciutat”.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits