Obres al sector Rius i Calvet

IMG 20180212 140146

El passat dimarts 6 de febrer van començar les obres de reforma del sector marítim de Rius i Calvet, que duraran fins a dotze mesos efectius amb una pausa a l'estiu per tal que les obres no afectin la temporada turística.

L'afectació principal és a partir del dilluns 12 del mateix mes, quan el Passeig Rius i Calvet queda tallat al trànsit fins al mes de juny a l’alçada de la Rotonda del Passeig del Mar per un costat, i de l’antiga discoteca Palm Beach per l’altre; per bé que s'hi pot passar a peu. Es pot accedir alternativament a vials afectats pel tall (i que no estiguin afectats directament per les obres) des de la carretera de Tossa/Quatre Camins.

Els veïns afectats van rebre per carta o per telèfon una convocatòria de reunions informatives on es van explicar els procediments i les afectacions a la via, els terminis i les solucions adoptades.

  • Com es recordarà, la reforma del front marítim Rius i Calvet consistirà en una renovació integral d’aquesta zona deteriorada pel pas de dècades sense inversió.

Afecta 6,910,49 metres quadrats, inclou el passeig de Rius i Calvet i placetes que hi limiten fins a l’avinguda Juli Garreta, així com el sector de platja corresponent a tot l’àmbit, on s'inclou també la desembocadura de la riera, en forma d'amfiteatre escalonat mirant al mar.

Les principals obres que es fan en aquest sector seran:

  • Reordenació de la superfície de l'actual vial, amb ampliació de la vorera formant un passeig pavimentat amb pedra natural.
  • Modificació del calaix de la riera del Monestir en l’últim tram fins a la sortida al mar.
  • Modificació de serveis de la zona (aigua, clavegueram electricitat, enllumenat...).

L'obra té com a objectiu dignificar l'entorn, que a dia d’avui està molt degradat. És una obra complexa, ja que s'actua en superfície per renovar el passeig, fer una circulació més adient, millorar els espais públics (les placetes existents i el vial) i adequar-los estèticament per a un front marítim d’aquestes característiques, ampliar la desembocadura de la riera i construir una grada en forma d'amfiteatre com a mirador al mar.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits