5a edició de la Campanya gastronòmica del Bacallà i el Peixopalo a Sant Feliu de Guíxols
Un any més arriba la campanya gastronòmica del bacallà i el peixopalo!
En aquesta 5ª edició, que té lloc de l’1 de març al 13 d’abril de 2017 són 15 els restaurants ganxons participants, el quals ofereixen un menú complet durant 40 dies.
En arribar la Quaresma s’incorpora a les nostres taules el bacallà, el qual ha estat un aliment molt important durant segles i ho continua sent a l’actualitat.
A través del port de Sant Feliu de Guíxols es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec).
Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX; així, fou ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.
Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida que ens desperta els sentits.
Els restaurants participants en aquesta edició són:
Barcarola Hotel - Rest. Les Dunes, Can Nadeu, Can Pope, Can Toni Covas, Casa Teva, Cau del Pescador, Culture, El Ginjoler, La Gaviota Bar Taverna, La Pansa, La Proa, Marabú, Murlà, Nit i dia, Sant Pol Hotel – Restaurant.
Bon profit!
Més informació:
http://www.visitguixols.com/ca/agenda/calendari/1651-campanya-gastronomica-bacalla-peixopalo.html