ACTIVITATS

SANT FELIU DE GUÍXOLS

1 AL 30 D’ABRIL DE 2022

www.visitguixols.com: totes les activitats en català/ todas las actividades en castellano/ toutes les animations en français/ all the events in English

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com i www.guixols.cat o al tel. 972 82 00 51 (Oficina de Turisme).

 

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.

*Cuina del Bacallà i Peixopalo: Fins al 14 d’abril (Quaresma). Els restaurants participants a la campanya presenten menús elaborats amb aquests ingredients tan típics de la Quaresma. Informació dels restaurants participants a www.visitguixols.com.

*Ganxotapes Primavera 2022. Campanya gastronòmica del divendres 22 d’abril al diumenge 22 de maig. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com

*Brunyols de Sant Feliu. Trobareu aquests dolços tan típics de Setmana Santa a moltes fleques i pastisseries de la ciutat. Més informació: www.visitguixols.com

*Servei d’assessorament psicològic. Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

*Servei d’atenció integral a les persones LGBTI (SAI). Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 972 820101. Per a més informació i assessorament, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD). Centre Cívic Vilartagues, plaça Salvador Espriu s/n. 

*Avançament viatge a Madrid, Segovia i Toledo. Del 22 al 27 de maig. Informació i inscripcions al Casal de la Gent Gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues. Dimarts i dijous d’11 a 13h. Tel. 972 821897, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

*Festival Porta Ferrada 2022: Entrades ja a la venda! Per a informació i entrades, adreceu-vos a la web oficial del festival www.portaferrada.cat i/o al punt de venda oficial, Can Solés (C/ Sant Pere, 41).

*Calendari d’activitats Aquàtic Club Xaloc: 14 de maig Triatló Sant Feliu de Guíxols, 14 d’agost Travessia de Sant Feliu de Guíxols, 28 d’agost Travessia “Volta del Serrà” Sant Feliu de Guíxols, 24 de setembre Campionat Catalunya Gran Fons Natació amb Aletes Sant Feliu de Guíxols, 8 d’octubre Aquatló de Platja d’Aro. Més informació a www.clubaquaticxaloc.cat Organitza: Club Aquàtic Xaloc

 

Divendres 1 d’abril

*Carnaval: -Gran Rua de Carnaval. A les 18h. Recorregut: Carretera de Girona (cantonada amb Rambla Joan Bordàs), placeta Sant Joan, la Rambla (cantonada Passeig del Mar).

*Club de Lectura de Narrativa: Infelicitat perfecta, de Peter Handke. A càrrec de l’escriptor Toni Sala. A les 19h al Centre Excursionista Montclar (C/ Capmany, 100).

-Ball del Tongo. A les 23.30h. Ball amb La Loca Histeria i Animal Show a l’envelat del Guíxols Arena. A la mitja part lliurament de premis de la Rua. Preu d’entrada: 7€ sense consumició. Obertura de portes a les 23.30h.

 

Dissabte 2 i diumenge 3 d’abril

*FASE3 Regata Interclubs Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols) – Memorial Albó. Per a inscripcions:https://www.regatainterclubscostabrava.cat/ca/default/races/race-inscriptions. Organitza: Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.

 

Dissabte 2 d’abril

*L’Associació obre l’Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*I Marxa Cicloturista Les Gavarres – Massís de Cadiretes. Entre les 8.20 i les 8.50h entraran per la Ronda fins la ctra. de Tossa i des de Platja d’Aro, pel passeig, fins la ctra. de Tossa. Tota la informació a: https://lanalita.com/.

*Connecta amb el patrimoni:  Sant Feliu en guerra-Refugi del Puig i Niu de Metralladores.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’acaba d’integrar a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de Catalunya com a titular d’espais patrimonials vinculats a la Guerra Civil i a les víctimes de la repressió. Es visitarà una part destacada d’aquest patrimoni: el refugi de població civil del carrer Penitència -amb guiatge a càrrec d’Isidre Ribera-,  i el niu de metralladores del Turó dels Guíxols –amb guiatge a cura de Josep Maria Vicens. Punt de Trobada: A les 11h al vestíbul de l’Antic Hospital. Preu: 4€ entrada general i 2€ socis d’Amics del Museu d’Història de SFG. Informació i inscripcions: A l’Antic Hospital. Tel. 972 821575. De dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h, diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Aforament limitat a 20 persones, inscripció prèvia obligatòria. Organitza: Museu d’Història.

*Taller Kokedama. Treballem amb la natura! Dins dels Microcicles a l’ermita de Sant Amanç. Kokedama és una tècnica japonesa on se substitueix el test tradicional per una bola de molsa. En aquest taller t’ensenyarem a fer-la i a cuidar-la. Treballarem amb molsa, fibra de coco, argiles, terra adobada i aigua, i tot plegat, pastat, arrodonit i lligat per un cordill, formarà el llit per una planta petita i en creixement. Un taller familiar per olorar, observar i sentir. Taller a càrrec d’Eva Motas i Carmela Llobet de Cocuarts. D’11 a 13h a l’Ermita de Sant Amanç. Gratuït. Inscripcions: Únicament a www.mascanada6.com. Organitza: L’Entitat Mascanada6.

*Jornada de tecnificació de Karate. De 16 a 18h al Pavelló Carles Nadal. Gratuït. Organitza: Club de Karate DOJO.

*Presentació del llibre Si el cel es tornés vermell de Cori Calero. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69).

 

Diumenge 3 d’abril

*Despertada de colles. A les 6h. Les colles de carnaval recorreran els carrers de la ciutat per convidar a tothom a participar de la festa. Organitza: Assoc. De Colles amb la col·laboració de la colla Els Frikis.

*Rua del matí. A les 11h. Desfilada festiva de les colles de carnaval. Recorregut: Carrer Colom, passeig dels Guíxols i passeig de Mar.

*Concert-Vermut amb Hound Dogs. A les 12.30h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69).

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

Dilluns 4 d’abril

*Viatge en AVE del 4 al 10 d’abril: Cádiz (pueblos blancos), Sevilla, Huelva (El Rocío).  Informació i inscripcions: Al Centre Cívic Tueda, c/ Gravina 39 42. Tel. 972 821310, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

*El Síndic de greuges de Catalunya visita Sant Feliu de Guíxols. Atenció presencial o telemàtica però sempre amb cita prèvia. Cal concertar l’entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. S’atendran les persones presencialment o telemàtica que vulguin fer consultes o presentar queixes sobre una actuació de l’Administració pública i també contra les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas etc.). Les visites presencials s’atendran a: Centre Cívic Vilartagues, plaça Salvador Esppriu s/n.

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi mantenint la distància de seguretat i dirigides per professionals experts. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. No es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Places limitades. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – Tel. 677028414. 

 

Dimarts 5 d’abril

*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) de 10 a 14h. Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

 

Dimecres 6 d’abril

*Taller de defensa personal per a dones. A càrrec de Mossos d’Esquadra. De 15.15 a 16.30h al Centre Cívic Vilartagues. Informació i inscripcions: 972 820101, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

*Aules Culturals: Història del Moll de Sant Feliu. A càrrec de Josep Mª Vicens i Batet. Col·laborador del Casal Tueda i d’Amics del Museu. Gratuït. A les 18h al Centre Cívic Tueda. Organitza: Casal Tueda APITE.

*Els dimecres de la Manduca. Tallers sobre sostenibilitat.  Sabons i altres productes. A les 19h a la Manduca (c/ Sant Adolf, 16).

*Carnaval: Enterrament de la Sardina. A les 20h. Seguici mortuori de les colles de Carnaval. Recorregut: Nau de les carrosses, c/Indústria, c/Cúbias, c/Hériz, Avda. Balears, c/Rufo, Final Parc Central.

*Sardinada Popular. A les 20.30h. Al Parc Central. Col·labora: Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols.  

 

Divendres 8 d’abril

*Dona sang perquè el món segueixi bategant. De 16 a 21h a l’Edifici de l’antiga Agglotap. Has de portar un document identificatiu oficial i no venir en dejú. Es pot reservar hora (no es obligatori) al següent enllaç: https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio//9702/sant-feliu-de-guixols/08-04-2022/ https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/9702/sant-feliu-de-guixols/09-04-2022/

*Presentació del llibre Jornades d’Itàlia. Quadern de viatge de Joan Bordàs. de Daniel Pedrero Rosón, amb pròleg d’Àngel Jiménez Navarro. A les 18h al Jardí de l’Antic Hospital. Gratuït. No cal inscripció prèvia.

*Música i descobertes! Cicle de concerts, tallers i xerrades musicals. Concert A ritme de somnis. Roger Vallés, Maria Helena Tolosa i Judit Vallés. A les 18.30h a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música (C/ Capmany, 23). Durada: 50 min. Gratuït. Aforament limitat,  no cal reserva prèvia. Organitza: l’Escola Municipal de Música.

 

Dissabte 9 d’abril

*DIA M6 Una jornada plena de cultura i creativitat. El pròxim 9 d'abril serà la posada en escena oficial de Mascanada6. Volem presentar la nostra associació a tothom i fer d'aquest dia tan especial un punt de trobada anual entre els nostres socis i sòcies. Música, tallers, teatre, literatura...Apunta’t aquest dia a l’agenda. Volem que vinguis, que et quedis a dinar i que estiguis tot el dia amb nosaltres! Als Jardins Juli Garreta. Tota la informació molt aviat a www.mascanada6.com.

*Dona sang perquè el món segueixi bategant. De 10 a 14h i de 16 a 20.30h a l’Edifici de l’antiga Agglotap. Has de portar un document identificatiu oficial i no venir en dejú. Es pot reservar hora (no es obligatori) al següent enllaç: https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio//9702/sant-feliu-de-guixols/08-04-2022/ https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/9702/sant-feliu-de-guixols/09-04-2022/

*L’Associació obre l’Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Club de Lectura Feminista: La campana de vidre, de Sylvia Plath. A càrrec de Montse Vila, bibliotecària. A les 12h a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit.

*Missa anticipada commemorant l’entrada de Jesús a Jerusalem. A les 18h a l’església de Santa Maria.

*Guíxols Escena Primavera: Obra de teatre Una Teràpia Integral. Entrada general 24€, entrada reduïda 21€ (despeses de gestió no incloses). A les 21h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Venda d’entrades a www.guixols.cat/teatre i codetickets.

 

Diumenge 10 d’abril (Diumenge de Rams)

*Dia Internacional de l’Art. Tallers oberts i exposició en locals del carrer de la Rutlla. D’11 a 14h i de 17 a 20h. Amb la participació d’una trentena d’artistes. Organitza: ALEPH-M6 i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Per a més informació: www.guixols.cat/diadelart.

*Missa del diumenge de Rams. A les 10h a la parròquia del Monestir.

*Benedicció dels rams, seguidament es farà la processó cap a l’interior del temple per la celebració de l’eucaristia en la que es proclamarà la Passió de Nostre Senyor segons l’evangelista Lluc. A les 11.45h a la plaça del Monestir.

*Missa de la commemoració de l’entrada de Jesús a Jerusalem. A les 12h a la parròquia del Monestir.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

Del dilluns 11 al dijous 14 d’abril (ambdós inclosos)

*Campus de tecnificació de bàsquet. Inscripcions al Club Bàsquet Sant Feliu.

 

Dilluns 11 d’abril

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi mantenint la distància de seguretat i dirigides per professionals experts. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. No es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Places limitades. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – Tel. 677028414. 

*Presentació de llibre: Anecdotari guixolenc: relats d’una població de la Costa Brava, de Gerard Bussot Liñon. A les 18h a la Sala Abat Panyelles del Monestir.

*Missa del Dilluns sant. A les 20h a la parròquia del Monestir.

 

Dimarts 12 d’abril

*Servei d’assessorament jurídic d’Igualtat. De 9 a 15h. Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

*Presentació del llibre El llibre del bacallà, de Fina Comas. Presentació a càrrec de Josep Camús, cuiner. Amb la presència de l’autora i d’altres personalitats. A les 19h al Restaurant El Cau del Pescador.

*Missa del Dimarts sant. Missa amb celebració comunitària del perdó. A les 20h a la parròquia del Monestir.

 

Dimecres 13 d’abril

*Presentació de llibre: Tinieblas sobre el Nilo: crimen, tormento y superstición en el antiguo Egipto, de Javier Martínez Babón. A les 18h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Missa del Dimecres sant. A les 20h a la parròquia del Monestir.

 

Del dimecres 13 al diumenge 17 d’abril

*Torneig Internacional de futbol MIC. Tot el dia al camps de futbol municipals de Sant Feliu de Guíxols. Gratuït.

 

Del dijous 14 al dilluns 18 d’abril

*LumLab. Festival de la Llum. De 17h a 1h en diferents llocs de la ciutat: www.lumlab.cat, www.visitguixols.com, www.guixols.cat.

Què és LumLab?

És un Festival en el qual pren rellevància el tractament de la llum en múltiples propostes artístiques: espais interiors i exteriors jugaran amb la llum, colors i formes per donar una nova imatge de la ciutat

Sant Feliu de Guíxols és una ciutat amb uns trets identitaris molt visibles, que provenen de factors com el mar, el ric patrimoni, el llegat històric, la gent ... El Festival posarà en valor aquests trets posant el focus en el mar i el far, un diàleg entre dos elements identitaris que ajudaran a desplegar instal·lacions en diversos punts del municipi

Que gaudiu d'aquesta primera edició!

Programació:

 

-Espectacle Inaugural
Hi participaran les barques de l’Associació Llop de Mar, el Club Nàutic Sant Feliu i l'Associació El Fortim, en un espectacle on la llum en serà la gran protagonista.
14/04/22
21 h. Badia de Sant Feliu https://goo.gl/maps/upp7kwXP2MR9KDaJ9

Sant Feliu de Guíxols és mar, és costa, és salada, és marinera, és brava... aquesta també és la identitat del LumLab. Per això inaugurem el festival amb una acció espectacular a la badia de Sant Feliu de Guíxols. Us esperem el proper dijous 14 a les 21h a la barana de mar, per viure acompanyats de les barques de lAssociació Llops de Mar i del Club Nàutic Sant Feliu, un espectacle on la llum esdevindrà la màgia de la badia.

 

-Llum de saló
Un parell darquitectes: Eduard Callís, Guillem Moliner + Clàudia Calvet + Xevi Rodeja.
http://www.unparelldarquitectes.cat/
14/04/22 - 18/04/22
21-01 h
Badia de Sant Feliu https://goo.gl/maps/upp7kwXP2MR9KDaJ9

Cent cinquanta bombetes led i els seus cables dibuixen un llum de saló, de 8m dalçària i 8m de diàmetre, estructurat en tres anelles. És una estructura lleugera i suspesa a pocs metres del terra, construïda amb material de rebuig de la indústria tèxtil i elements reutilitzables. Aquest únic objecte, per la seva forma i per la llum que desprèn, té la capacitat de transformar el caràcter de lespai on sinstal·la. Durant el LumLab, el llum posarà en valor la platja com a espai públic per excel·lència dels municipis costaners.

 

-Xocolata amb llum
Jordi Canudas Studio https://www.jordicanudas.com/
14/04/22 - 17/04/22
21-01 h
Plaça del Mercat https://goo.gl/maps/xTYhGQzxc3EcQKzSA

Una instal·lació performativa en la qual la llum actua, en directe, per fondre xocolata tot convidant al públic a degustar-la durant lesdeveniment. La tradicional associació entre llum i calor es fa evident en aquesta peça on, amb el factor del temps, es visualitza el potencial calòric daquesta per afectar la matèria. Les propietats de la xocolata resulten fantàstiques en aquest projecte. No només per la facilitat de desfer-se i canviar de forma sinó també per les seves conegudes propietats gastronòmiques. Una instal·lació a linterior dun espai on 4 focus de llum fondran 24 rajoles gegants de xocolata i projectaran les ombres de la xocolata fonent-se cap a lexterior. El públic podrà entrar en aquest espai immersiu per poder olorar i veure lacció de la llum fonent la xocolata i degustar-ne el resultat. Producció Llum BCN 2022.

 

-Dialogar
Raúl Goñi @goni_studio
14/04/22 - 18/04/22
21-01 h
Museu dHistòria de la Joguina, La Rambla https://goo.gl/maps/4vPxRBhMWwLnKi1V7

Dialogar és una instal·lació participativa que convida a reflexionar sobre la importància del diàleg per resoldre les nostres diferències i generar debat i reflexió. Dialogar és una metàfora de la importància de visibilitzar totes les veus per a una societat més equilibrada i atenta. Dues llengües inflables de 10 metres de llarg que reaccionen mitjançant un sistema interactiu connectat a uns micròfons que depenent de la quantitat de so, la intensitat, el timbre i el volum de les veus de les persones a La Rambla sil·luminen en temps real. Més gent, més veus, més so, més llum i ritme. Si us plau, parlem. Producció Llum BCN 2022.

 

-Ones
Nueveojos https://www.nueveojos.com
14/04/22 - 17/04/22
21-01 h
Passeig del Mar https://goo.gl/maps/CEJmp2gyxqWYdsai8

El Passeig dels Guíxols es transforma en una gran instal·lació lumínica que batega a ritme de mar. Les ones de la platja de Sant Feliu de Guíxols posaran la banda sonora a aquesta instal·lació que convertirà els pins del passeig en més de 400 metres dones de llum.

 

-Creativat
Àlex Pallí, 2n de Batxillerat (ISE) https://agora.xtec.cat/ies-santelm/general/creativat-2022/
14/04/22 - 17/04/22
21-01 h
Casino de la Constància, Rambla del Portalet, 1 https://goo.gl/maps/rNVBr8idnNb5WBSU7

Arxiu 1890: projeccions temporals”, és el projecte realitzat pels alumnes de segon de Batxillerat Artístic i lartista Alex Pallí. Aquest treball forma part del projecte Creativat”: comissariat i producció tècnica dexposicions, en què cada any es dona loportunitat als alumnes de l'Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols de participar en lorganització duna producció i exposició artística en mans professionals. Enguany tenim loportunitat de col·laborar amb lartista Àlex Pallí, nascut a Sant Feliu de Guíxols, amb una llarga trajectòria en el món dels audiovisuals i les arts plàstiques i amb una visió experimental en les projeccions. La seva experiència ens ha permès fer un treball conjugant les seves línies creatives amb les nostres aportacions. Hem tingut locasió de redescobrir un edifici amb una llarga història vinculada a la del municipi: el Casino la Constància o Casino dels nois. A través daquest procés de  creació posem de manifest les activitats que shi han dut a terme al llarg dels anys, combinant la nostra creativitat i la visió artística de l’Àlex Pallí amb el que hem après sobre ledifici, utilitzant a més, les tecnologies que tenim a labast actualment.

 

-Pictomapping
Àlex Pallí https://alexpalli.com/
14/04/22 - 17/04/22
21-01 h
Passeig de Rius i Calvet, 3 https://goo.gl/maps/xPNRv53edMw2HDh56

Els pictomappings són projeccions de vídeo sobre obres pictòriques icòniques de la història de l´art. Donen una visió d´aquestes obres mestres i dels conceptes que elles contenen, en clau de realitat augmentada a través del mapping. En aquesta ocasió es presenta el pictomapping d“El gardí de les delícies" dEl Bosch. Lobra ens mostra, duna manera al·legòrica, que els plaers de la vida són efímers i les conseqüències que comporta són tremendes. 

 

-Fugues de llum
Mascanada6 https://www.mascanada6.com/
14/04/22 - 18/04/22
21-01 h
Niu de metralladores, Passeig del Fortim, 2 https://goo.gl/maps/iquppoCGVHjXFCQs6

Una instal·lació de llum i so dins del niu de metralladores situat al Salvament. Mitjançant un temporitzador i en lhorari establert, es projectarà llum i so des de linterior i través de les obertures de la fortificació. Per una banda, un conjunt de cinc colors diferents –un per cadascuna de les cinc obertures– i per altra, un so inicial dalerta que es transformarà en una melodia agradable i harmònica. La transformació del niu de metralladores és lessència de lespectacle: un edifici pensat per a lactivitat bèl·lica passa a ser un clam a la pau i no rotund a la guerra. La intenció daquesta instal·lació no és cap altre que descontextualitzar lespai i el seu ús; per on abans sortien les bales ara shi fuga una llum reivindicativa.

 

-Ciris
Gerard Mas http://www.gerardmas.com/
14/04/22 - 18/04/22
17-21 h
Espai K, C/ de lHospital, 33 https://goo.gl/maps/rwrM5JfBsTmWBBXn7

A l'obra "Ciris" (2019), Gerard Mas ha transitat per la via negativa de lescultura (la negative capability de Keats). La positivitat safirma en el càlcul, la construcció, en lanhel de novetat i perfecció; la negativitat, en canvi, es conjuga en la desconstrucció, la suggestió i el diàleg indeterminat amb el misteri. Normalment, Gerard Mas exposa les seves dames ben acabades, lluents i policromades. En canvi, en aquesta ocasió ha optat per presentar-les en estat de combustió. Les ganyotes que descentren els seus rostres renaixentistes es fonen ara en les irregularitats de la cera desfeta. Mas és un escultor molt curós en l’ús dels materials, que emmotlla en funció de la circumstància. La cera és el material devocional per excel·lència, vehiculador de creences, temors i esperances. Lartista també se sent atret per larcaica simbologia de la matèria: la cera com a símbol del cos, fràgil i mortal, que és vivificat a través de lescalf de l’ànima flamejant.
Albert Mercader, 2019.

 

-En el temps que corre
Nei Albertí https://neialberti.com
14/04/22 - 18/04/22
17-21 h
C/ Rutlla, 20 https://goo.gl/maps/9VdMmx9uKrN4QGVr7

La llum, l'espai, el temps, el ritme i el so, com a eines per a entendre com l'art canvia la manera d'acostar-nos al món, són els fonaments d'aquesta instal·lació. Què mirem avui en dia? Com veiem i quant digerim? L'instant que proposa no és només visual, és també experiencial. La llum és la directora de l'orquestra, el so és la bellesa que no ens deixa veure, i l'espai són els instruments que ens permeten sentir. El record no és fruit del veure, sinó del sentir de l'experiència. El conjunt us marcarà el ritme.

 

-Retrücs
Nubôläris https://www.facebook.com/somnubolaris/
14/04/22 - 18/04/22
17-21 h
Casino de la Constància, Rambla del Portalet, 1 https://goo.gl/maps/rNVBr8idnNb5WBSU7

Retrücs –la vibració sonora que pertorba a la llum–, és la instal·lació concebuda pel col·lectiu Nubölaris i el resultat dun rastreig de ressons apareguts per simpatia, els quals saconsegueixen gràcies a lamplificació dones sinusoïdals de molt baixa freqüència dins cavitats acústiques. Les estructures que generen cada cavitat es troben il·luminades per lespai com arquitectures independents arranjades amb finestres. Gairebé ratllant la senzillesa, la composició engendra atmosferes polisèmiques i evoca paisatges microscòpics ocupant la carn de qui la contempla. Qui, com portat, inevitable, pel desig més secret, es veu vinculat a una cadena d'esdeveniments subcutanis que fan de la pell morta, pols d'arna. La subjectivitat es deixa seduir, es desfà en fragilitat i és així com apareix la força percudint subtil entre les dents. Els vidres fimbregen, les llums llampeguegen corpòries i alguna cosa més enllà d'aquests elements escomet els testimonis amb el tret suspès d'un silenci amagat rere els subgreus.

 

-Graffiti Fluor
Com un llum www.comunllum.net
15/04/22 - 18/04/22
17-21 h
La Rambla, 20 https://goo.gl/maps/PxU1vdrN49gWQPCt6

És una proposta oberta a lexperimentació per conèixer el comportament de la llum negra, on els participants es converteixen en els principals artistes creant les seves escenografies i transformant lespai. Per als més petits... o no!

 

-La ciutat del color
Com un llum, amb la col·laboració de l’entitat Ass. Festes Ganxones www.comunllum.net
15+16/04/22
17h
C/ de lHospital, 33 https://goo.gl/maps/rwrM5JfBsTmWBBXn7

Taller familiar de llum i ombra. Una experiència creativa on els participants experimenten, construeixen i interactuen amb un nou espai, a partir de diferents materials, llum i color. Aforament: 25 persones. Un cop iniciat el taller no es permetrà laccés.

 

Dijous 14 d’abril

*Missa del Dijous sant. Missa del sopar del senyor. A les 20h a la parròquia del Monestir.

 

 

Divendres 15 d’abril

*Misses del Divendres sant. Exercici pietós del via crucis. A les 11h. Celebració de la passió del senyor. A les 18h a la parròquia del Monestir.

 

Dissabte 16 d’abril

*Torneig de volei platja. Durant tot el dia a la platja de Sant Pol.

*L’Associació obre l’Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Ruta megalítica a Romanyà de la Selva – Guiatge a càrrec d’Atzagaia

Ruta circular amb quatre punts d'interès, d'una durada aproximada de 120 minuts. Dificultat baixa, apta per fer amb mainada a partir de 6/7 anys. La ruta arranca des del centre del poble de Romanyà cap al primer punt d’interès: el Menhir de la Murtra. Continuarà cap a la Cova d’en Daina, per seguir cap a la Cista de la carretera de Calonge i les Pedres Grosses. Es tornarà al punt d'origen sense haver de caminar per la carretera, passant per la Font del Prat, des d'on s’arribarà de nou al Menhir de la Murtra per reprendre el camí de tornada al poble de Romanyà. Punt de trobada: A les 11h a l’ Aparcament del centre de Romanyà de la Selva . Preu: 4€ entrada general i 2€ socis d’Amics del Museu d’Història de SFG. Informació i inscripcions: A l’Antic Hospital. Tel. 972 821575. De dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h, diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Aforament limitat a 20 persones, inscripció prèvia obligatòria. Organitza: Museu d’Història.

*Missa del Dissabte Sant. Vetlla Pasqual. A les 21.30h a la parròquia del Monestir.

 

Diumenge 17 d’abril (Pasqua)

*Missa de Pasqua. A les 10 i 12h a la parròquia del Monestir.

*Ballada de sardanes amb la cobla Marinada. A les 12h a l’Espai de la Sardana, als Jardins Juli Garreta. En cas de pluja, es durà a terme al col·legi de l’Estació. Hi haurà cadires per al públic assistent. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols.

*Concert-Vermut amb Liela Claud. A les 12.30h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69).

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

*Medievàlia – Una visita musicada al monestir benedictí

Secrets, música i espiritualitat al monestir. Un format diferent per gaudir d’una visita especial a l’històric conjunt monumental. Guiatge sobre la realitat històrica i quotidiana del món medieval i monàstic acompanyat del tercet Burruezo & Medievalia Camerata, que posaran les notes musicals a cada racó emblemàtic del recorregut amb cançons perfumades de sons medievals, moriscos, sefardites… tot inspirant els diferents àmbits de l’edifici. Punt de trobada: A les 18h al vestíbul del Museu d’Història - Monestir. Preu: 6€ entrada general i 4€ socis d’Amics del Museu d’Història de SFG. Informació i inscripcions: A l’Antic Hospital. Tel. 972 821575. De dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h, diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Aforament limitat a 20 persones, inscripció prèvia obligatòria. Organitza: Museu d’Història.

 

Dilluns 18 d’abril

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi mantenint la distància de seguretat i dirigides per professionals experts. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. No es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Places limitades. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – Tel. 677028414. 

 

Dimarts 19 d’abril

*Servei d’Orientació Jurídic (SOJ) de 10 a 14h. Cal fer reserva prèvia al telèfon 972 82 01 01 o bé el c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

*Cine-Filo: La vida es bella, de Roberto Benigni. Projecció de la pel·lícula i posterior diàleg. A les 17h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

 

Dimecres 20 d’abril

*Aules Culturals: L’aparell digestiu i malalties digestives. A càrrec de la Dra. Carme Lafay. Doctora, radiòloga i escriptora. Gratuït. A les 18h al Centre Cívic Tueda. Organitza: Casal Tueda APITE.

 

Dijous 21 d’abril

*Book Club: The uncommon Reader, d’Allan Bennet. A càrrec de Dawn Keltie, llicenciada en literatura anglesa. A les 19.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

 

Divendres 22 d’abril

*Música i descobertes! Cicle de concerts, tallers i xerrades musicals. Concert Les cares de la guitarra. Alex Rocas.. A les 19h a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música (C/ Capmany, 23). Durada: 50 min. Gratuït. Aforament limitat, no cal reserva prèvia. Organitza: l’Escola Municipal de Música.

*Converses artístiques a l’espera del sentit Impro.dansa. Dins dels Microcicles de l’Ermita de Sant Amanç. Un diàleg entre dues disciplines escèniques: la dansa i el teatre. La Julie i la Paula entren a l'espai decidides a dialogar sota l'observació del públic. Cada una domina un llenguatge que l'altra desconeix. Els seus cossos, com la llum i la paraula, tenen quelcom a dir. I alguna cosa a amagar. A les 20h a l’Ermita de Sant Amanç. Donació: 8€ (associats 6€ i menors de 13 anys gratuït). Entrades anticipades: www.mascanada6.com. Organitza: L’Entitat de Mascanada6.

*Cicle Gaudí – Cinema: Mediterráneo (drama). Direcció: Marcel Barrena. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2x1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema i a través www.codetickets.com. Organitza: Acadèmia de Cinema en català, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

 

Dissabte 23 d’abril

*Fira de Sant Jordi. Parades de llibres i roses de 10 a 20h a la Rambla i a la placeta Sant Joan. Hi haurà una taula de signatura de llibres amb diversos autors locals de 10 a 14h i de 16 a 20h. Per a més informació: www.guixols.cat.

*L’Associació obre l’Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Ioga solidari pels refugiats d’Ucraïna. A les 16.30h al Pavelló Carles Nadal. Cal portar mat de ioga (estoreta) i roba còmoda. Els donatius seran destinats a la ONG Vida Significativa i caldrà fer-los a la web www.vidasignificativa.org, posant “Refugiats Ucraïna”. Capacitat per aprox. 100 persones. Organitza: Espai Ganesha, col·labora l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

 

Diumenge 24 d’abril

*Trobada d’escoletes de futbol. Al camp de futbol de Vilartagues al matí. Gratuït.

*Celebració de la 4ª edició de la marxa cicloturista Gran Fondo Lloret Costa Brava. Cursa per  la Ctra. de Tossa, que passarà per Sant Feliu de Guíxols. Hi haurà un punt d’avituallament a l’entrada del pàrquing de la carretera de Tossa amb la ronda Narcís Massanes.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. De 18h a 21h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

 

Dilluns 25 d’abril

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi mantenint la distància de seguretat i dirigides per professionals experts. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. No es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Places limitades. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – Tel. 677028414. 

*Òpera Bib: Rigoletto, de Verdi. Conferència-col·loqui a càrrec de la soprano Clara Valero. A les 19h a la Biblioteca Pública Ocatvi Viader i Margarit.

 

Dimarts 26 d’abril

*Servei d’assessorament jurídic d’Igualtat. De 9 a 15h. Cal sol·licitar cita prèvia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

*”Per entendre-hi, cicle de cinema LGBTIQ+”: projecció de la pel·lícula Retrato de una mujer en llamas, amb motiu del dia de la visibilitat lèsbica. A les 17h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Organitza: EmpoRderats (Associació LGBTI del Baix Empordà), SAI Guíxols, la Biblioteca.

 

Dimecres 27 d’abril

*Rodajoc escolar. Al matí a Guíxols Arena. Organitza: El Consell Esportiu del Baix Empordà i l’Area d’esports. Gratuït per als nens i nenes de primària en horari lectiu.

*Club de Lectura Llegir el Teatre: Macbett, d’Eugène Ionesco. L’obra despulla el poder i els seus mecanismes a través de l’humor, l’exageració i la paradoxa. A càrrec d’Elena Avellaneda Noguera. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

 

Divendres 29 d’abril

*Música i descobertes! Cicle de concerts, tallers i xerrades musicals. EDU Música. Com superar la por escènica. Pascal Le Corre, ponent i pianista. A les 19h a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música (C/ Capmany, 23). Durada: 50 min. Gratuït. Aforament limitat, no cal reserva prèvia. Organitza: l’Escola Municipal de Música.

 

Dissabte 30 d’abril

*L’Associació obre l’Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 10.30 a 13.30h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Hora del Conte: En Bum i l’estel dels desitjos amb la Cia. Homenots. En BUM, un elefant que toca la bateria, sempre s’acaba embolicant en les aventures més estrambòtiques. Per a nens i nenes a partir de 4 anys. A les 12h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Concurs de pastissos casolans. De 15 a 21h al Passeig del Mar – La Rambla. Tiquet de 4€ amb dret a tres talls de pastís i una copa de tisana. En benefici de l’Ermita de Sant Elm. Organitza: Associació Amics de l’Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Mikrovins i mikromúsica Vi(o)ritme + Quartet Minvant. Tast de vins. De la mà de l’Albert Amat i d’en Joan Rotllant, el celler Vi(o)ritme de Castell d’Aro ens presenta algunes varietats del seu projecte. Un tast de vins tradicionals, de vinyes velles… i alguna sorpresa més. La vida és música, el vi és el rock&roll! A les 18h a l’Ermita de Sant Amanç. Donació: 16€ (associats 14€). Inscripcions: Únicament a www.mascanada6.com. Organitza: L’Entitat Mascanada6.

*Entre la clàssica i el jazz. Quartet Minvant és un grup de jazz empordanès que investiga les connexions entre la música clàssica i el jazz. Reinterpretant melodies clàssiques a mode d’estàndard i fusionant les estètiques d’una i altra època per crear la seva pròpia sonoritat. A les 20h a l’Ermita de Sant Amanç. Donació: 8€ (associats 6€ i menors de 13anys gratuït). Entrades anticipades: www.mascanada6.com. Organitza: L’Entitat Mascanada6.

 

 

CURSOS

*Taller de piano per a no pianistes. A l’Auditori de l’Escola Municipal de Música. Fins al 8 d’abril. Cada divendres de 19.45 a 20.30h. Durada: 45 minuts. Preu: 60€ (8 sessions). Places limitades. Tel. 972 821393, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

*Taller de guitarra d’acords. A l’Aula 1.1 de l’Escola Municipal de Música. Fins al 8 d’abril. Cada divendres de 18.30 a 19.15h. Durada: 45 minuts. Preu: 60€ (8 sessions). Tel. 972 821393, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit

 

Cada dimecres

*Conversa en anglès. De 11.30 a 12.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Dawn Keltie. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Cada dijous

*Conversa en italià. De 19 a 20h. A càrrec de Grazia di Dio a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Cada divendres

*Conversa en alemany. De 17.30 a 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: 972324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

*Cursos del Casal de Gent Gran Salvador Espriu

 

*Sevillanes: Dimarts de les 15 a les 16.15h amb la Bailaora “La Bicha” al Centre Cívic Vilartagues.

*Country: Dijous de 18 a 20h. A càrrec de la professora Isabel Ortíz al Centre Cívic Vilartagues.

*Curs de pintura: Dilluns i dimecres de 18 a 20h. A càrrec de José Miguel Catalán al Centre Cívic Vilartagues.

*Taller de memòria: Dimecres d’11 a 12h A càrrec de la psicòloga Anna Agustí al Centre Cívic Vilartagues.

*Ioga: Dilluns i dijous de 16 a 17h. A càrrec d’en Cesc Quilez d’Espai Ganesha al Centre Cívic Vilartagues. 

*Manualitats: Dimarts de 17 a 19h i dijous de 16 a 18h. A càrrec de la professora Nati Fañanas al Centre Cívic Vilartagues.

*Taller vestits de paper: Dijous de 18 a 20h. A càrrec de la dissenyadora Maruja Bolívar al Centre Cívic Vilartagues.

*Assajos de la Coral: Divendres de 16 a 18h. A càrrec del músic Jordi Giró al el Centre Cívic Vilartagues.

*Gimnàstica de Manteniment: Grups de 2 o 3 dies. De dilluns a divendres de 9.30 a 10.30h o de 10.30 a 11.30h.

Per a més informació i inscripcions, adreceu-vos al despatx del Casal al Centre Cívic Vilartagues dimarts i dijous d’11 a 13h.

 

 

*Cursos del Casal de Gent Gran Tueda

 

*Gimnàstica de manteniment: Dilluns, dimecres i divendres, grup 1. Dimarts i dijous, grup 2, de les 10.15-11.15h. Monitora d’Esports Montse. Al Pavelló La Corxera.

*Taller de Memòria. Divendres de 16 a 17h grup 1, de 17.15 a 18.15h, grup 2 i de 18.30 a 19.30h, grup 3. A la biblioteca del casal. Professora Anna Puig.

*Conversa en anglès: Dimecres de 16 a 17h. Al Centre Cívic Tueda. Professora Pauline.

*Anglès Gramàtica: Dimarts de 10 a 11h grup 1 i d’11 a 12h. Grup 2. A la biblioteca del casal. Professora Marian.

*Català: Dimarts de 17 a 18.30h grup 1 i els dijous de 17 a 18.30h.grup 2. A la biblioteca del casal. Professora Fina Pujolràs.

*Taller de Pintura. Dijous de 16 a 17.45h grup 1 i de 18 a 19.45h grup 2. A la sala 1 del Centre Cívic Tueda. Professora Margarita Ayats.

*Patchwork: Dimecres de 17 a 20h. A la sala del bar del Centre Cívic Tueda. Professora Sílvia Giménez.

*Ioga: Dilluns i dijous. De 9.30 a 10.30 Grup 1 i de 10.30 a 11.30h Grup 2. Professor Cesc Quilez. Al Pavelló d’Esports Carles Nadal.

*Manualitats: Divendres de 16 a 19h. Sala 1 del Centre Cívic Tueda. Professora Susana.

*Assajos Coral: Dimarts de 18 a 20h. Sala 1 del Centre Cívic Tueda. Professor Albert Roncero.

 

Per a més informació i inscripcions, adreceu-vos al despatx del Casal al Centre Cívic Tueda. De dilluns a divendres de 10 a 12h.

 

EXPOSICIONS:

*Exposició Homenatge a l’obra Abcedari, una joia solidària que va realitzar el poeta Miquel Martí i Pol. Mostra itinerant Abcedari Solidari, a més del haikus de Martí i Pol, hi trobareu l’obra 26 artistes i 26 escriptors contemporanis que reten homenatge al poeta, en una exposició que uneix art, literatura i solidaritat. Del 9 d’abril a principis de Juny a l’Espai Carmen Thyssen. Organitza: Associació cultural Òpera de Sitges en col·laboració amb la Fundació Miquel Martí i Pol, comissariada per Gabriel Serrano.

*Exposició Mandales de diversos autors.  Fins al 15 de maig a la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). 

*Exposició “Totes les veus importen”. Fotografies contra les violències masclistes, fetes pels alumnes de Cultura Audiovisual I de l’Institut Sant Elm. Del 4 al 30 d’abril al Racó de l’Art al Casal Gent Gran Salvador Espriu.  

*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos).                                        

Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5,00€.

 

*MUSEU D’HISTÒRIA - MONESTIR

-Guíxols. Eines i creences. Una exposició sobre la cultura ibera a la nostra ciutat – Planta 1

-El Monestir i la vila. La progressiva formació de la vila a l’entorn del monestir benedictí- Planta 1

-Torre del Fum i Porta Ferrada. Dos espais patrimonials i un mirador privilegiat - Planta 1

-Albertí, l’etapa suïssa. Pintura de Josep Albertí i Corominas – Planta 3

Horaris: De dimarts a divendres de 10 a 14 h. Dissabtes de 10 a 18 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h. Dilluns tancat.

Horari Setmana Santa: Dijous 14 d’11 a 14h, divendres 15 i dissabte 16 d’11 a 14h i de 17 a 19h, diumenge 17 i dilluns 18 d’11 a 14h.

 

*L’ANTIC HOSPITAL

-Espai del metge rural. La ciutat saludable – Planta 1

-Exposició Quan les pedres ens parlen, megalitisme a Catalunya – Planta 1 Fins al 18 d’abril.

-El Casino i la Modernitat, Tallers d’Història 2022 – La Capella. A partir del 9 d’abril.

Exposició de treballs artístics dels centres educatius, centrada en el Casino dels Nois, que representa el canvi de mentalitat en un dels moments on la transformació de la ciutat ha estat més profunda: a finals del segle XIX. Organitza: Arxiu Municipal i Museu d’Història.

Horaris: De dimarts a dissabte d'11 a 13 h i de 17 a 19 h. Diumenges i festius d'11 a 14 h. Dilluns tancat. Horari Setmana Santa: Dijous 14, divendres 15 i dissabte 16 d’11 a 13h i de 18 a 20h. Diumenge 17 i dilluns 18 d’11 a 14h.

 

ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/ Colom, 11). Cada divendres Nit de salsa a partir de les 23h, entrada 10€/12€. Cada diumenge Ball de 18 a 22h, entrada 10€. Dissabte 2 d’abril: Nit de Swing & Lindy Hop.. A partir de les 23h. Entrada 10€/ 12€. Dissabte 9 d’abril: Concert amb Joshua Cofee. A les 21h. Entrada 6€/8€. Diumenge 10 d’abril: Concert Vermut amb Canela n’Drama. A les 12.30h Entrada amb taquilla inversa. Espai terrassa Fènix. Divendres 15 d’abril: Concert amb Black Flamenco, dins el cicle de concerts “Jazz Club Las Vegas”. A les 21h. Entrada 10/12€. Dissabte 16 d’abril: Espectacle d’humor “Vermut n’Monòlegs” amb Pep Alejandro i Sergio Picón. A les 12.30h. Entrada 5€/7€. A l’Espai terrassa Fènix. Per a més informació i/o entrades: www.salalasvegas.com.

*Tallers de Setmana Santa. De l’11 al 15 d’abril de 10 a 13h. Preu: 100€/ tots els dies – 23€/ dies esporàdics. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 615 409 943. Organitza: TAPS Taller d’Art Plàstiques, c/ Girona, 40.

*Cursos de Vela per Setmana Santa. De dilluns a divendres de 10.30 a 13.30h. Durada 5 dies. Preu: 160€ per a nen/a. Per  a més informació i inscripcions al telèfon 972 321700 i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

 

 

 

 

Imprimeix