Protecció Civil recomana ara anar a comprar amb mascareta

corona-4970836 1280

Protecció Civil de Catalunya recomana fer la compra amb mascareta. Es tracta d’un canvi substancial en les pautes de recomanacions de la Generalitat, que fins ara aconsellava limitar l’ús d’aquest instrument al personal sanitari i als malalts.

La variació en el criteri s’ha plasmat en l’última versió de les preguntes freqüents sobre les restriccions derivades de l’estat d’alarma. Un document que el departament d’Interior actualitza gairebé a diari. A banda de l’ús de la mascareta, el nou arxiu també suggereix dur guants per tocar aliments i portar una bossa o un carretó propis. Si no hi ha alternativa, s’aconsella desinfectar la part dels carros de supermercat que es fa servir per empènyer o subjectar-los. En aquest sentit, Interior demana, a més, que un cop tornats de fer la compra ens rentem i desinfectem degudament les mans.

Per altra banda, aquesta última actualització del FAQS, emesa el dijous 2 d'abril de 2020 a les 20:00 hores del vespre, incorpora alguna altra novetat. Per exemple, es prohibeix a tots els municipis de Catalunya celebrar vetlles en qualsevol tipus d’instal·lació i independentment de la causa de mort. No se'n poden fer ni a llocs públics ni a domicilis particulars.

Tanmateix, al document s’hi afegeix que es permeten les reparacions d’urgència a domicili per a subministraments elèctric, de gas i d’aigua. S’hi especifica, però, que aquestes companyies no estan autoritzades a obrir el seu local comercial al públic.

Imprimeix Correu electrònic

Darreres notícies

Coronavirus Consells

Documents oficials

Informatiu ràdio

Ajuntament/Administració

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits