S'alenteix el ritme de contagis i morts per coronavirus arreu de l'Estat

Avui, 6 d'abril de 2020, és el quart dia consecutiu en què baixa el nombre de morts i de nous contagis per coronavirus tant a Catalunya com a la resta de l’Estat. Un petit fil de llum que sembla que es comença a dibuixar al final del túnel.

Les xifres d’avui dilluns mostren una tendència positiva cap a l’estabilització, cap a l’aplanament de la corba de casos. Arreu de l’estat, s’han confirmat les últimes 24 hores un total de 637 morts, la dada més baixa d’aquests darrers 13 dies. Cal retrocedir fins al 24 de març per trobar un nombre de defuncions inferior.

Morts
Font: Ministeri de Sanitat. Autoria del gràfic: La Vanguardia.

Així mateix, la xifra de nous contagis és encara més encoratjadora. Se n’ha registrat 4.273, la millor dada dels últims 15 dies. Amb només una setmana, s’ha reduït a la meitat el ritme de nous infectats, si bé a inicis de la setmana passada es van superar els 9.000 nous contagiats diaris.

Contagis
Font: Ministeri de Sanitat. Autoria del gràfic: La Vanguardia.

I encara una altra informació reconfortant: ja són més de 40.000 les persones que s’han recuperat del virus. Representen un 30% del total d’infectats, l'equivalent a afirmar que pràcticament 1 de cada 3 persones que han donat positiu en COVID-19 a dia d’avui ja han superat la malaltia.

En definitiva, les dades conviden a l’optimisme, sí, però no és moment de baixar la guàrdia, ni molt menys. De fet, autoritats i experts adverteixen que les xifres oficials són només la punta de l’iceberg del nombre real de contagiats, per bé que fins ara s’han fet testos únicament als casos de més gravetat. El millor remei per a la malaltia continua sent quedar-se a casa i complir amb el confinament. Només així evitarem col·lapsar el sistema de salut i podrem combatre aquesta nova infecció.

Imprimeix Correu electrònic

Darreres notícies

Coronavirus Consells

Documents oficials

Informatiu ràdio

Ajuntament/Administració

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits