L'Ajuntament destinarà més d'un milió d'euros propis per revertir els efectes del coronavirus

aj

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols destinarà una mica més d'un milió d'euros, de recursos propis, per fer front als estralls que ha provocat el coronavirus a la ciutat. S'està elaborant un Pla de Recuperació de la situació que comprèn quatre grans àmbits i en breu es concretarà. 

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ho ha anunciat aquest 9 de maig després d'acordar-ho amb la Junta de Portaveus del consistori. Els diners són del mateix ajuntament i d'aquí a uns dies s'aniran concretant les accions que es portaran a terme. De moment es coneix que seran quatre grans blocs: ajuts relacionats amb l'àmbit sanitari, ajuts socials, ajuts en matèria d'ocupació i ajuts per pal.liar els efectes sobre l'economia local.
Serà qüestió de pocs dies definir l'abast de cadascun d'aquests blocs, i s'aniran concretant a mida que es vagin coneixent.

Igualment, la xifra final encara no està tancada, se sap que supera de poc el milió d'euros, però s'ha d'acabar de comptabilitzar. El que sí que es coneix, a banda de les funcions d'ajuda social, sanitària, ocupacional i econòmica, és que els diners són de les arques municipals, és a dir, no són diners que s'espera que arribin d'altres instàncies, sinó que ja són ara mateix a l'Ajuntament.

Amb aquesta acció, que es vol fer amb el consens de totes les formacions polítiques de l'Ajuntament, no es tanca la porta a demanar altres recursos econòmics a d'altres administracions.

Per l'alcalde, "és una injecció econòmica molt important, i fer aquest primer pla de recuperació suposa feina d'acció política i tècnica important des de molts fronts. És important que l'Ajuntament actuï, en aquest cas, de primer motor, per tornar a la normalitat", ha dit. El pla de xoc hauria de permetre, ja aquest 2020, tendir a recuperar bona part dels nivells i indicadors habituals.

Imprimeix Correu electrònic

Darreres notícies

Coronavirus Consells

Documents oficials

Informatiu ràdio

Ajuntament/Administració

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits