Sant Feliu de Guíxols entra a la fase 2 de desescalada

oIwf4-9g

Dilluns 1 de juny de 2020 la regió sanitària de Girona -i, per extensió, Sant Feliu de Guíxols- ha entrat en fase 2 de desescalada. Després de dues setmanes en fase 1, les dades han constatat una evolució positiva que ha portat el territori a avançar d’etapa. Com Girona, també han passat a fase 2 la regió sanitària de la Catalunya Central i les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

Amb l’entrada a nova fase, s'han flexibilitzat una mica més les mesures restrictives contra el coronavirus. Tot seguit en repassem les més importants:

  • Eliminació de les franges horàries. Ja es pot sortir per caminar, fer esport o passejar amb infants a qualsevol hora del dia. Això sí, amb l’única excepció que es mantenen les franges per a majors de 70 anys, un dels col·lectius de més risc respecte del coronavirus. La gent d’edat avançada, doncs, continua amb la possibilitat de poder sortir a passejar o fer esport entre les 10h i les 12h del matí i entre les 19h i les 20h del vespre.
  • Obertura dels espais interiors dels establiments de restauració en un 40%. Bars i restaurants poden servir taules a l’interior de l’establiment, amb un aforament màxim del 40% del total permès. Igual que amb les terrasses, que continuen obertes al 50%, les taules interiors han de distanciar-se les unes de les altres amb 2 metres de separació mínima. Segueix estant prohibit, però, consumir a les barres.
  • Ampliació de la capacitat dels comerços al 40%. Si fins ara els comerços genèrics podien obrir al públic amb un màxim d’un terç de l’aforament límit, amb la fase 2 aquesta capacitat s’amplia al 40%. Sempre i quan, això sí, es pugui garantir la distància física interpersonal. En cas que no sigui així, s'han de continuar establint torns d’entrada. En aquest sentit, també és novetat que els establiments comercials no tenen límit de superfície.
  • Reunions socials de fins a 15 persones. El màxim de persones que es poden reunir per a una trobada social augmenta a 15. Es poden fer al carrer, a bars i restaurants i a domicilis particulars, tot i que es recomana fermament que sigui sempre en espais oberts. Cal respectar les mesures de seguretat, com la distància interpersonal, i es convida la població a no abusar d’aquesta acció.
  • Obertura de les platges per al bany d’oci i prendre el sol. A part de poder-hi practicar esport, amb la fase 2 es permet el bany recreatiu a les platges. La regulació, però, va a càrrec de cada municipi, i s’han de complir totes les mesures de seguretat i prevenció.

Malgrat tots els canvis i l’obertura progressiva que suposa l’entrada en fase 2, hem de continuar amb un nivell de responsabilitat màxim. La regió sanitària de Lleida, per exemple, segueix una setmana més a la fase 1 degut, en gran part, a un repunt dels casos que té l’origen en una festa d’aniversari on es van incomplir moltes de les mesures de seguretat.

Per tant, és moment de no abaixar la guàrdia. Frenar la propagació de la COVID-19 és responsabilitat de tots.

fase2 tot

Imprimeix Correu electrònic

Darreres notícies

Coronavirus Consells

Documents oficials

Informatiu ràdio

Ajuntament/Administració

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits