Sant Feliu de Guíxols entra dilluns en fase 3: consulta'n els canvis més importants

PCC 3272-min

Sant Feliu de Guíxols entrarà en fase 3 de desconfinament dilluns que ve, 15 de juny de 2020. Així ho ha anunciat el Ministeri de Santitat del govern de l'Estat, que ha aprovat la proposta que havia fet el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb la regió sanitària de Girona també avançarà de fase la demarcació de la Catalunya Central.

Amb l’entrada a nova etapa es flexibilitzen una mica més les restriccions imposades per a contenir la propagació del coronavirus. Un dels canvis més significatius és la mobilitat lliure entre regions sanitàries en fase 3 dins de Catalunya, una mesura implementada pel govern de la Generalitat i que l'última setmana ja es va posar en pràctica a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Serà requisit indispensable, però, no accedir en cap moment a zones, incloses carreteres i vials, que s'ubiquin dins d'unitats territorials encara en fase 2 (Lleida i Barcelona).

103864716 3374724545975481 8131500782022033772 o

Pel que fa a l’àmbit social, la fase 3 permetrà reunions de fins a 20 persones en domicilis particulars, a l’aire lliure o en establiments de restauració. Bars i restaurants podran disposar d’un 75% de les taules de les terrasses i tindran permís per a servir a la barra sempre que els clients estiguin dempeus i amb una separació de com a mínim metre i mig.

Quant a cultura, s’oferirà la possibilitat a cinemes, sales de concerts, teatres i espais similars d’obrir les seves portes de nou amb un aforament màxim del 50% i amb seients preassignats. En aquesta línia també podran reobrir les discoteques, però sense zona de ball, que podrà estar ocupada per taules.

Algunes mesures més d’interès són l’ampliació considerable de la capacitat en casaments i cerimònies d’enterrament. Tanmateix, les empreses podran començar a elaborar i posar a la pràctica protocols de reincorporació presencial per al seu personal, on hi hauran de constar mesures de seguretat i prevenció que s’adeqüin al nivell de risc de cada lloc de treball.

Consulteu totes les mesures que suposa l'avançament del territori en fase 3 a la web oficial del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Imprimeix Correu electrònic

Darreres notícies

Coronavirus Consells

Documents oficials

Informatiu ràdio

Ajuntament/Administració

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits