Actuacions de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per fer front al coronavirus

  • Teletreball en la majoria de casos, atenció ciutadana garantida, informació per part de la Policia Local així com una nordrida informació constant són algunes de les premisses aplicades

Des del passat divendres 13 de març, un cop es va conèixer que s'anirien incrementant les mesures preventives a causa del Coronavirus COVID 19, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va activar un pla de d'urgència on destinava la protecció del seu personal, i garantia també l'atenció ciutadana. Dies abans dels primers avisos el govern local (a través dels departaments d'Alcaldia-Comunicació, Administració Electrònica i Atenció Ciutadana, Seguretat, Atenció Social, Recursos Humans i Organització) ja havia estudiat diferents mesures per implantar per tal que hi hagués un flux d'informació ciutadana constant, una coordinació interna des del primer moment i una atenció al públic sense interrupció, malgrat l'excepcionalitat del moment. També hi havia hagut reunions internes del comitè de seguretat.

seguretat

Un dia abans, el dijous 12 de març, se sabia que la Generalitat clausuraria tota l’activitat lectiva (escoles, instituts, centres de formació, etc) a partir del divendres 13. I va ser el mateix dia, quan l'alcalde Carles Motas feia ja un primer decret, ampliat dos dies més tard, on es garantia la continuïtat dels serveis a través d'internet o telèfon, es vetllava per la seguretat dels treballadors municipals, s'establia el tancament fins a nou avís de diferents serveis i es donaven ordres concretes per fer front a la propagació del virus. En aquest sentit, es feia efectiu el tancament de les instal·lacions municipals i la suspensió de les activitats als pavellons, camps de futbol, biblioteca, centres cívics, museus, escoles bressol, Unitat d’Escolarització Compartida, Punt Jove, l’Escola de Música, i piscina. També es recomanava la suspensió dels centres de culte.

Posteriorment s'implantava el Reial Decret estatal, el qual, entre altres mesures, demanava a la ciutadania que es quedessin a casa i no sortissin al carrer per evitar contagis. Només podien obertes les farmàcies, botigues d’alimentació i similars, de productes bàsics.

Ara per ara, la mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Qualsevol altra activitat anàloga es farà individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada. Queda prohibit anar a parcs, ja que han quedat tancats al públic.

La Policia Local ha establert controls per la ciutat per informar i garantir que tothom es quedi a casa. En el cas de Sant Feliu de Guíxols, la Policia ha parlat amb 325 conductors, només entre el diumenge i el dilluns. Fa també controls informatius pels carrers, per procurar que la gent torni a casa.

IMG 20200317 152120

  • Teletreball quan es pot

A partir del dilluns dia 16 de març, tot el personal municipal desenvolupa la seva feina mitjançant el teletreball en totes les àrees que ha estat possible. L’atenció al públic es duu a terme per via telemàtica (excepte els serveis essencials d’emergència o atenció social, així com el personal que actua davant incidències notables a la ciutat). El telèfon central de contacte és el 972 32 70 00, des d'on es desvien les trucades als treballadores i treballadores que teletreballen i estan pendents del telèfon, el web i el mail. Aquest telèfon està obert més hores de les habituals, i romandrà disponible de dilluns a diumenge de 09 a 19h (atenció, aquest telèfon no és d'emergències, només és de tràmits). Es conviu amb l’atenció al públic per internet. A l’espai ciutada.guixols.cat s'expliquen les tramitacions i instruccions disponibles.

En compliment al fet que calia garantir aliments bàsics i frescos, es va optar per deixar obert el mercat diari i el setmanal de diumenge, interior i exterior, encara que només amb les parades d’alimentació i productes de primera necessitat, amb les parades degudament espaiades i amb mesures de seguretat; en definitiva, tot pensat per comprar i tornar a casa, reduint riscos.

taula

A nivell comunicatiu, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va habilitar, des del primer dia, un apartat al web guixols.cat visible des de la primera pàgina en un requadre gran, on es recullen i publiquen totes les "informacions d'última hora" generades a la ciutat. El ciutadà que hi accedeixi hi trobarà les novetats informatives de Sant Feliu de Guíxols, el detall de les mesures decretades des del Govern, informació d’interès pel ciutadà durant els dies d’excepcionalitat i consells sobre l’epidèmia del coronavirus.

Les xarxes socials municipals es van actualitzant al llarg del dia per informar en tot moment a temps real. En aquest canal, l’alcalde de la vila, Carles Motas, apareix en format vídeo informant la població de les novetats de la ciutat respecte la crisis del Coronavirus.

sfg

Ràdio Sant Feliu també ofereix la informació de l’evolució del coronavirus a través del seu web rsf.cat i de les seves xarxes socials. L’emissora municipal fa un programa diari dedicat a seguir la última hora de l’epidèmia, que s’emet al 107.0 de la FM o en streaming de dilluns a divendres cada dia a les 12 del migdia. El programa també estarà disponible a la carta el mateix dia.

infos

Imprimeix Correu electrònic

Darreres notícies

Coronavirus Consells

Documents oficials

Informatiu ràdio

Ajuntament/Administració

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits