Gener 2024

ACTIVITATS
SANT FELIU DE GUÍXOLS
DE L’1 AL 31 DE GENER DE 2024


www.visitguixols.com: totes les activitats en català/ todas las actividades en castellano/ toutes les animations en français/ all the events in English
Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com i www.guixols.cat o al tel. 972 82 00 51 (Oficina de Turisme).

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.
*”Temps per Cures”. L’objectiu principal d’aquest projecte és oferir espais d’oci i cura puntual de qualitat a càrrec de professionals per a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys amb prèvia inscripció. Aquest servei de Cangur puntual i gratuït es realitza cada dia en una escola diferent. No cal que els participants siguin de la mateixa escola. Horaris: Dilluns de 16.30 a 20h a l’Escola l’Estació. Dimarts de 16.30 a 19.30h a l’Escola Ardenya. Dimecres de 16.30 a 20h a l’Escola Gaziel. Dijous de 16.30 a 20h a l’Escola Baldiri Reixach. Inscripcions online:     https://ciutadania.guixols.cat/canguratge_fix Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Organitza: l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través de l’Àrea d’Acció Social i amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. 
*Servei d’acompanyament en processos de pèrdua i dol. Espai gratuït i obert a tothom. Cada 2n dimecres de mes de 17 a 19h, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la./ tel. 619 15 50 36. 
*Serveis Socials de l’Ajuntament. De dilluns a divendres de 9 a 14h. Tel. 972 82 10 91, c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Hi ha dos espais: 
-Espai Espriu: Oficines centrals i unitat de gestió administrativa /atencions i  consultes serveis socials a la Plaça Salvador Espriu dins la zona peatonal del Carrer Almeria, número 87 ( davant del centre Cívic de Vilartagues). 
-CC Tueda: L’atenció per a persones més grans de 65 anys en matèria de serveis socials es farà des de la Unitat d’Atenció a la Gent Gran, al Centre Cívic de Tueda, no a l’Espai Espriu. Aquest espai vol ser un punt d’atenció especialitzat a la gent gran, aprofitant la proximitat amb l’àrea de salut, la residència, els casals i l’àrea d’envelliment actiu.
  *”Carsharing”, compartim vehicle elèctric. Per consultar els tràmits per donar-se d’alta a la plataforma de Som Mobilitat de la seu electrònica de l’Ajuntament: https://ciutadania.guixols.cat/tramits/servei i www.sommobilitat.coop. 
*Fins la festa de la Candelera, divendres 2 de febrer, es podrà veure el pessebre a l’interior de l’Ermita de Sant Elm, per la finestra i els dissabtes a dins de l’Ermita. 
*Recollida de joguines. Recollida de joguines solidaria al Mercat. El punt de recollida és la parada de La Ganxoneta. Es poden entregar joguines fins al dia 3 de gener. Poden ser noves o usades (en bon estat) i es donaran a Càrites. 

Dilluns 1 de gener
*Missa d’Any Nou. A les 11h a l’església de Santa Maria. 
*Tots a l’aigua. Primer bany de l’any. A les 13h a la platja de Sant Feliu, davant de l’Ajuntament. Habilitarem un espai gran per accedir a la sorra abans d’entrar a l’aigua. Gratuït. Inscripcions a partir de les 12.30h. Per a més informació: https://clubaquaticxaloc.cat/. Organitza: Club Aquàtic Xaloc, CE Montclar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
*Obra de teatre Els Pastorets de Sant Feliu. Preu: 8€. A les 18h al Teatre-Auditori Narcís Masferrer. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme o una hora abans de l’espectacle a la taquilla del Teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba.
*Quina d’any nou del Club de Bàsquet. A les 18h a la carpa del Guíxols Arena. Organitza: Club Bàsquet Sant Feliu. 

Dimarts 2 de gener
*Parc infantil de Nadal Ganxó “PING”. De 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h. Al Pavelló Municipal La Corxera. Preu: 5€ per sessió. Abonament de 25€ per totes les sessions del parc. D’1 a 14 anys. Els tiquets s’adquireixen a partir del 1r dia al Pavelló Municipal. Per a més informació: www.guixols.cat/joves.  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
*Taller de màgia. A càrrec de Marc Sàbat. De 10.30 a 12 i de 12.30 a 14h al Punt Jove (C/ Mall, 61). Per a joves de 12 a 17 anys. Cal inscripció prèvia. Activitat gratuïta. Places limitades. Més informació a www.guixols.cat/joves
*Arribada dels Patges Reials. A les 19h i recollida de cartes fins les 20h. Al Museu d’Història de la Joguina a la Rambla 12-14. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i Museu d’Història de la Joguina. 

Dimecres 3 de gener
*Patge Reial al Mercat. De 10.30 a 13h al Mercat Cobert. Hi haurà un dels patges reials dins del mercat per tal que els nens i nenes puguin entregar les seves cartes.
*Excursió al Tibidabo. De 9 a 20h. Per a joves de 12 a 17 anys. Cal inscripció prèvia. Més informació a www.guixols.cat/joves. Organitza: Punt Jove.
*Parc infantil de Nadal Ganxó “PING”. De 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h. Al Pavelló Municipal La Corxera. Preu: 5€ per sessió. Abonament de 25€ per totes les sessions del parc. D’1 a 14 anys. Els tiquets s’adquireixen a partir del 1r dia al Pavelló Municipal. Per a més informació: www.guixols.cat/joves.  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
*Arribada dels Patges Reials. A les 19h i recollida de cartes fins les 20h. Al Museu d’Història de la Joguina a la Rambla 12-14 i a la Plaça Salvador Espriu, on hi haurà xocolatada. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i Museu d’Història de la Joguina. 

Dijous 4 de gener
*Taller “MasterXef Junior”. Crearem postres nadalencs i escollirem el plat guanyador entre tots els participants. Taller per a nens i nenes d’entre 6 i 11 anys. A les 11h a l’Espai Polivalent Mercat Cobert. Inscripcions a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 972 820646. 
*Arribada de les Carteres Reials. A partir de les 18.30h, les embarcacions arribaran a Rius i Calvet, acompanyades d’un Castell de focs i una comitiva d’embarcacions de l’Associació Llop de mar, Associació El Fortim i Club Nàutic. Un cop allà, es farà un recorregut a peu per arribar al Monestir, on hi haurà la salutació de les autoritats, un mapping de benvinguda i un petit Castell de focs a la Torre del Fum. En acabar, tots els nens i nenes podran lliurar la carta a les Carteres Reials.
Divendres 5 de gener
*Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient. Sortida a les 19h. Itinerari: rotonda del carrer Canigó, ctra. de Girona, placeta Sant Joan, La Rambla, Passeig del Mar, carrer Juli Garreta i arribada al Monestir, on Ses Majestats presentaran les ofrenes al Pessebre. Seran rebuts per les autoritats, faran el tradicional parlament al balcó principal del Monestir, mapping de benvinguda i en acabar, tots els nens i nenes podran lliurar la carta a Ses Majestats els Reis d’Orient.
*Missa anticipada de l’Epifania. A les 20h a l’església del Monestir.

Dissabte 6 de gener
*Obertura Ermita de Sant Elm i visita del pessebre. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Epifania del senyor. Missa de Reis. A les 11h a l’església del Monestir. 
*Quina de Reis del Club de Futbol Sant Feliu de Guíxols. A les 19h a la carpa del Guíxols Arena. Per a més informació c/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Club de Futbol Sant Feliu de Guíxols. 

Diumenge 7 de gener
*Baptisme del senyor. Missa. A les 11h a l’església del Monestir. 
*Ballada de Sardanes. Amb la cobla La Principal de la Bisbal. A les 12h a l’Espai de la Sardana, als Jardins Juli Garreta. Gratuït. Es rifarà un tortell. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dimarts 9 de gener
*Dinamització del parc urbà de salut: Caminada per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigida per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 9h al parc urbà de salut Tueda. Cal inscripció prèvia. Es facilitaran bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimecres 10 de gener
*Aules Culturals: “IA: Evolució i oportunitats”.  A càrrec de Joaquim Salvi i Mas, Doctor en informàtica i Rector Udg. A les 18h al Centre Cívic Tueda. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

Dijous 11 de gener
*Club de Narrativa: “Orgull i prejudici” de Jane Austen. A càrrec de l’escriptor guixolenc Toni Sala. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 12 de gener
*Centenari del cinema amateur 1923-2023. Alfons Hereu. A les 19h a la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). 

Dissabte 13 de gener
*Cros Escolar (Jornades del Circuit Comarcal). A les 9h ctra. de Girona (edificis Guíxols Mar). Organitza: Consell Esportiu del Baix Empordà. 
*Obertura Ermita de Sant Elm i visita del pessebre. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Hora del conte: “El petit món del Petit Príncep” a càrrec d’Assumpta Mercader. A les 11.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. El Petit Príncep ha viatjat fins a la Terra i ha conegut un pilot enmig del desert. Junts parlen de moltes coses: del petit planeta on viu, dels asteroides que ha visitat i del que ha descobert a la Terra. A partir de 5 anys. 
*Cicle literari: Sis anys una sentència de Marta Serrano. A les 19h a la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). 
*Food & Book. Lectura teatralitzada i teca. A les 20.30h a l’Ermita de Sant Amanç. No estem parlant d’un simple club de lectura, sinó d’una trobada entre amics on, a partir d’un fil conductor, es teatralitzen textos variats, que poden anar des de Mercè Rodoreda a Pedro Almodóvar, passant per T de Teatre, altres autors coneguts, altres menys coneguts, etc. La condició per venir és portar alguna cosa per menjar que es pugui compartir, per acabar fent un vernissatge entre els assistents i sopar plegats. Donació: 2€. Aforament limitat: 30 persones assegudes. Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/foodbook.
Més informació a www.mascanada6.com. Organitza: Mascanada6.

Diumenge 14 de gener
*Ganxotrail. Cursa de muntanya de l’Ardenya a la costa. Inici: A les 9h al Passeig del Mar. Arribada: a l’aparcament Pavelló Municipal de la Corxera. Inscripcions i informació a la web: http://www.ganxotrail.cat. Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Centre Excursionista Montclar. 
*XIX Concurs de Teatre Amateur: “Que ve en Pitarra” de la companyia teatral Onze al Teatre de Sant Quirze del Vallès. A les 18h al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Preu únic: 10€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme (La Rambla, 22). Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges i festius de 10 a 14h. També es podran adquirir el mateix dia de la funció, a partir de les 17h a la taquilla del teatre. Més informació a www.guixols.cat/teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.
*Concert Blanquito Zurdito (Palafrugell, blues rock). A les 20h al Bar Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). Gratuït/donació voluntària. Reserves tel.: 688 421157. 

Dilluns 15 de gener
*Dinamització del parc urbà de salut: Sessió d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigida per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 15.45h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Del dijous 18 al dissabte 20 de gener
*Taller Uneix-te a la generació D. Activitat dirigida a col·lectius de gent gran, persones amb altres capacitats, persones aturades i ciutadania en general.

Dijous 18 de gener
*Taller TIC: Instagram. Coneixerem la importància de les xarxes socials, crearem un perfil d’Instagram per començar a publicar i penjar fotos i vídeos. A partir de 16 anys. De 10 a 13h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inscripcions a través del formulari https://forms.gle/7AwAaWiwucXyqPyo6, 972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
*Cine-Filo: Million Dollar Baby (VO) de Clint Eastwood. Posterior diàleg amb el professor de filosofia Miquel Verdaguer. De 16.30 a 19.30h. A la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. Organitza: Institut Sant Feliu i Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 19 de gener
*78 RPM: Foment de la música a les biblioteques: "Made in St Feliu”. Aquesta conferència té com a objectiu destacar i valorar el treball fet per un músic local, en aquest cas ens acompanyarà Marc Clos integrant del grup de pop-rock indie català “Love of Lesbian”, en actiu des de 1998. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Lliga fotogràfica 2024. Concurs de fotografia. De gener a maig. El tercer divendres de cada mes. A les 20h a Casa Irla (C/ Algavira, 65-69). Gratuït. Organitza: AFIC Sant Feliu de Guíxols. 
*Cicle Gaudí – Cinema: Creatura (drama). Original en català. Subtitulat al castellà. No recomanat a menors de 16 anys. Durada 112 minuts. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2x1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema i a través www.codetickets.com. Organitza: Acadèmia de Cinema en català, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

Dissabte 20 de gener
*Open Federació Catalana de Patinatge Sant Feliu de Guíxols. Matí i tarda al Pavelló Carles Nadal. Organitza: Club Patí Guixolenc. 
*Obertura Ermita de Sant Elm i visita del pessebre. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Visita guiada al Monestir de Sant Feliu de Guíxols. A les 11.30h. Punt de trobada: Antic Hospital. Preu: 4€ (general), 2€ (socis Amics del Museu). Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: recepció de l’Antic Hospital, tel. 972 82 15 75, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
*Festa de Sant Sebastià – Cultura Popular:
-Cercavila de la Colla Gegantera Ganxona. A les 12 i a les 17h.
-Xocolatada popular. A les 18.30h a la plaça del Mercat (en cas de mal de temps es traslladarà a la carpa Guíxols Arena).   
Organitza: Colla Gegantera Ganxona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
*Cicle literari: Ava al paradís. De Mateu Ciurana. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. 

Diumenge 21 de gener
*Cinexic. Cinema infantil.   17:00h al Centre Excursionista Montclar. Ratolins i guineus. Una amistat d'un altre món
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.
*Concert Swimming in a pan (Costa Brava, rock/soul). A les 20h al Bar Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). Gratuït/donació voluntària. Reserves tel.: 688 421157. 

Dilluns 22 de gener
*Dinamització del parc urbà de salut: Sessió d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigida per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 15.45h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimecres 24 de gener
*Aules Culturals: Com funciona, això d’escriure?  A càrrec de Carme Lafay, Doctora radiòloga i escriptora. A les 18h al Centre Cívic Tueda. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

Divendres 26 de gener
*Club de lectura Salut i societat: L’adversari, d’Emmanuel Carrère. A les 19h a l’Antic Hospital. A càrrec d’Agustí Camino, psicòleg clínic del Centre de Salut Mental Baix Empordà. Entrada lliure i gratuïta. Organitza: Biblioteques de la Vall d’Aro, Museu d’Història de la ciutat i Càtedra Dr. Martí Casals de medicina i salut en l’àmbit rural.     
*Xerrada: "El Fil de la Memòria". De Pilar Francès. A les 19h a la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69). 

Dissabte 27 de gener
*Obertura Ermita de Sant Elm i visita del pessebre. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Cicle literari: Digue’m boig de Roger de Gràcia. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69.
*Lectures teatralitzades Meritxell Yanes. A les 20h a l’Ermita de Sant Amanç. Victor Català (Caterina Albert). Repàs d’algunes de les seves narracions escrites entre l’Escala i Barcelona, relats que desafien la moral i posen el dit al bell mig de la llaga. Un reflex de la societat de mitjans del segle XX, escrits per una dona que amb 80 anys encara signa amb pseudònim masculí i mira el món més fresca que una rosa. Donació: 10€ (socis) / 12€ (no socis). Aforament limitat: 40 persones assegudes. Entrada anticipada: https://entrapolis.com/entradas/meritxell-yanes.  Més informació a www.mascanada6.com. Organitza: Mascanada6.

Diumenge 28 de gener
*Travessia nedant ”No a la fred”, no competitiva. Recollida de dorsals: 10h al Passeig Rius i Calvet. Hora de sortida: 11h. Preu: 20€ fins el dia 22 de gener, 25€ a partir del 23 de gener i el dia de la prova. Edat mínima: 18 anys. Distància: 1.900m, ampliable a 2.600m. En cas de condicions marítimes dolentes 1.500m, sense donar la volta al Freu. Per a inscripcions i pagament amb la targeta de crèdit a través del web: inscripcions.clubaquaticxaloc.cat / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Places limitades. Organitza: Club aquàtic Xaloc. 
*XIX Concurs de Teatre Amateur: “Terra baixa” de la companyia teatral Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca del Penedès. A les 18h al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Preu únic: 10€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme (La Rambla, 22). Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges i festius de 10 a 14h. També es podran adquirir el mateix dia de la funció, a partir de les 17h a la taquilla del teatre. Més informació a www.guixols.cat/teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

De dilluns 29 de gener al divendres 2 de febrer
*Setmana de microconcerts. De 18 a 20h a l’Escola de Música. Gratuït. 

Dilluns 29 de gener
*Dinamització del parc urbà de salut: Sessió d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigida per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 15.45h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimarts 30 de gener
*Celebració del dia de la Pau. De 8 a 13h al passeig del Mar, alçada Rambla. Organitza: Fundació privada Cor de Maria –Sant Josep. 

Dimecres 31 de gener
*Sortida: Visita al Monestir de Poblet i calçotada per a sèniors. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 
*Xerrada “Cuidem l’Alimentació de les persones grans”. A càrrec d’Eva Romaguera, farmacèutica, membre del col·legi oficial de farmacèutics de Girona. A les 17h al Centre Cívic Vilartagues. 


CURSOS

 
Casals

*Activitats del curs 2023/2024:
-Casal Tueda Gent Gran: Ioga (dilluns i dijous de 9,30 a 10,30h grup 1; de 10,30 a 11,30h grup 2). Ioga terapèutic (dimarts i divendres de 9,30 a 11h). Taller de pintura (dimarts de 15.30 a 20h). Patchwork (dimecres de 17 a 20h). Meditació (dimecres de 9,30 a 11h). Labors (dilluns i dimarts de 17 a 19h). Català (dijous de 17 a 18,30h). Informàtica bàsica (dilluns de 10 a 12h). Francès (dimarts de 17 a 18h). Conversa en anglès (dimarts de 16 a 17h). Alemany (dijous d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 10,30 a 11,30h – 2 grups). Balls en línia (dijous de 18 a 20h). Cant terapèutic (el 1r divendres de cada mes de 17 a 19h). Tallers d’enquadernació (el 1r dilluns de cada mes de 17 a 19h). Teatre: Grup de teatre del Casal de la Gent Gran amb la col·laboració de l’associació Finestral Teatre (dimecres de 18 a 20h). Informació i inscripcions: despatx del casal de dilluns a divendres de 10 a 13h. Centre Cívic Tueda: C/ Gravina, 39-42. Tel. 972 821310/ 972 821058, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

-Casal Gent Gran Salvador Espriu: Ioga (dilluns i dijous de 16 a 17h). Ioga amb cadira (dilluns d’11.30 a 12.30h). Sevillanes (dilluns de 18 a 19h i divendres de 19 a 20h). Ball en parella (dimarts de 17 a 18h). Country (divendres de 17 a 19h). Ball en línia (dijous de 18 a 20h). Taller de pessebrisme (dimarts de 18 a 20h). Pintura (dilluns i dimecres de 18 a 20h). Manualitats (dimecres i dijous de 17 a 19h). Puntes al coixí (divendres de 15 a 19h). Coral (dimarts de 18 a 20h). Taller de memòria (dimecres d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 9 a 10 i de 10 a 11h – 4 grups). Sardanes (dimecres a les 19h). Taller de pintura (dilluns i dimecres de 18 a 20h). Informació i inscripcions: despatx del casal de la gent gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues, els dilluns i els dijous d’11 a 13h. Tel. 972 821897 i 972 820101, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

UNED sènior curs 2023/24
Preu 50€ (un quadrimestre) i 100€ (anual). Més informació i inscripcions: Casa Palet c/ Pecher, 7-19 els dilluns, dijous o divendres a partir de les 10h; T. 972 82 08 10; Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Cursos 1r quadrimestre:
Escric per abocar-me a mi mateixa. 15 lliçons de literatura per Mercè Rodoreda · Núria Bazaga
Aquest curs pretén analitzar el lligam entre vida i literatura en l'obra de Mercè Rodoreda a través de la lectura i el comentari d'alguns dels seus textos per tal de descobrir com es combinen els diferents estils que va cultivar.
Classes fins gener 2024. Els dimecres de 16 a 17:30h + sortides

Un viatge a través del temps Explorant la prehistòria i l’època protohistórica al massís de l’Ardenya-Cadiretes · Xavier Niell
Descobreix l’interessant passat del massís de l’Ardenya-Cadiretes en aquest curs sobre la prehistòria i l’època protohistòrica. En ell estudiarem les primeres comunitats humanes, des dels primers caçadors-recol·lectors fins a l’arribada de les primeres societats neolítiques i els seus monuments megalítics. Aprofundirem en la cultura ibèrica, les seves estructures socials i les seves interaccions amb els pobles i cultures de la mediterrània. Ens endinsarem en el món romà a través de la seva arquitectura, l’urbanisme i les activitats econòmiques. Aquest curs combinarà
les classes presencials, els tallers pràctics i les visites a diversos jaciments i museus arqueològics.
Classes fins gener 2024. Els divendres de 16 a 18h + sortides

Cursos 2n quadrimestre:
L'òpera per dins... i més · Tina Gorina
Com funciona un teatre d'òpera? Com es preparen els cantants per afrontar els rols? Quins tipus de veus hi ha entre el cantants d'òpera? Qui tria les posades en escena i el vestuari?
Inici 14/2/24. Els dimecres de 17 a 19h + sortida

Els llenguatges de l'art al segle XX · Pilar Giró
Conèixer i gaudir son els pilars d'aquest curs en el que veurem la pluralitat, la diversitat, l’eclecticisme, la transformació, la innovació, el compromís de les diferents manifestacions artístiques del segle XX.
Inici 16/2/24. Els divendres de 16 a 18h + sortides

Curs de fotografia (nivell bàsic)
Del 9 de gener al 2 d’abril. Els dimarts de 20 a 22h. Al Centre Cívic Tueda, c/Gravina, 139. Preu: 30€/mes. Socis del Casal i Afic -50%. Inscripcions i més informació: Jordi Gallego, tel. 652921205, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., www.gallego.cat Organitza: AFIC Sant Feliu de Guíxols. 


EXPOSICIONS:
*Exposició L’art d’un metge de poble. En deute amb el metge rural als 120 anys del naixement del Dr. Martí Casals. Fins al 4 de febrer de 2024. A la Capella de l’Antic Hospital. Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. 
*Exposició Una societat canviant. S’enceta una nova etapa pel Museu d’Història a la nova seu de l’Antic Hospital. Aquesta mostra de llarga durada vol fer reflexionar i entendre el món global a partir de l’estudi del cas de Sant Feliu de Guíxols, entre ara i 200 anys enrere. A la primera planta de l’Antic Hospital. Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat.
*Exposició Ricard Mur, un fotògraf de postal. L’adaptació itinerant de l’exposició temporal Ricard Mur, un fotògraf de postal, es trasllada a la seva última destinació. Del 22 de gener a l’11 de març de 2024. Al Parc Central.  
*Exposició de fotografies Històries Mínimes de Teresa Fargas. Fins a l’11 de febrer a Casa Irla.  
*Exposició col·lectiva Nadalart. Fins al 31 de gener. A la Galeria Duván, c/ Joan Maragall 59. 
*Exposició de pintura. Al Racó de l’Art al Casal Gent Gran Salvador Espriu. 
*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos). Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5€. 

*ANTIC HOSPITAL – MUSEU D’HISTÒRIA SANT FELIU DE GUÍXOLS  (c/ Hospital, 33-35)
Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Dies de tancament: 1 i 6 de gener, del 8 al 12 de gener 2024. 

*MONESTIR
Només visites guiades i/o concertades. Tel. Museu d’Història 972821575 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

*TURÓ DELS GUÍXOLS-SALVAMENT
Només visites guiades i/o concertades. Tel. Museu d’Història 972821575 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 
ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS
*Música en viu amb DJ Lloreti, vermut, tapes, menú d’arròs (arròs+beguda 19€). Diumenge 7 de gener, a les 12.30h al Bar Casa Irla (c/ Algavira 65-69). Reserves tel.: 688 421157. 
*Ioga & Relax. Dissabtes 3 i  24 de febrer i 9 i 23 de març de 10 a 12h a la Casa Irla (C/ Algavira, 65-59). Sessió de ioga i brunch saludable. Preu: 25€/persona. Cal inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: 615 30 50 32 (Mireia) i 688 42 11 57 (Casa Irla). Organitzen: Mirisab Yoga i Casa Irla.
*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/ Colom, 11):
-Cada dimecres Ball a les 17h amb DJ Pere i DJ Toni. Preu: 10€ amb berenar i consumició inclosos. 
-Cada diumenge Ball a les 18h, amb DJ Toni i DJ Pere. Preu: 10€ amb consumició i sorteig inclòs. Per a més informació i/o entrades: www.salalasvegas.com. 
*Museu de la Joguina. El museu romandrà tancat per trasllat al número 12-14 de la mateixa Rambla. Més endavant es comunicarà la data d’inauguració del nou local.


 

Imprimeix Correu electrònic

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits