Sant Feliu disposa del projecte pel cobriment de la riera de Sant Amanç i Monestir

CARLES-MOTAS-COBRIMENT-RIERES

riera1

Sant Feliu de Guíxols ja disposa del projecte per al cobriment de la riera de Sant Amanç i del Monestir. El Ple municipal el va aprovar inicialment en la sessió del 29 de novembre. Aquesta pla preveu que es pugui fer un cobriment en quatre fases, començant des de l'àmbit del Monestir i anant cada vegada més endins.

El primer tram va des de l'esmentada zona del Monestir fins al carrer de la Mercè amb un cost estimat d'uns 973.000 euros; el segon, fins a la confluència, amb un cost de 352.000 euros; el tercer (des de la riera de Sant Amanç fins al carrer Llibertat) per 701.000 euros i finalment el quart que continuarà des de la riera de Sant Amanç fins a l'escola Gaziel.
Per l'alcalde, Carles Motas, aquesta és una de les obres llargament esperades a Sant Feliu de Guíxols, i aquest govern hi aposta.
El projecte exposa que l'obra es dividiria en fases, per trams, i la majoria d'ells tindrien un període de construcció d'uns tres mesos i mig, tret del segon tram, que és més curt, previst de realitzar en uns dos mesos.

rieres3
Pel regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, convé tenir present que aquesta és una obra a llarg termini, perquè en aquest projecte es preveu el cobriment, però no s'hi preveu la urbanització, és a dir, el carrer que en neix al damunt.
El cost estimat del cobriment és de 2.784.300 euros, i el tram que s'aconseguirà és de 482 metres, de principi a final.
La intenció de l'Ajuntament, en paraules de l'alcalde Carles Motas, és començar el primer dels trams al 2020, i segons les possibilitats pressupostàries mirar d'anar enfilant etapes i fases en funció de les disponibilitats.
Aquest projecte es preveu realitzar amb combinació de calaixos de formigó prefabricats, per agilitzar el període de construcció, amb construccions fetes in-situ. En funció de les zones hi ha més amplada o menys.

rieres2
Com s'exposava, d'aquesta canalització en surt, en superfície, un "nou carrer", la urbanització del qual no està inclosa en aquest projecte (s'han de posar serveis com llum, bancs, papereres com qualsevol carrer existent). Aquest nou carrer que en sortirà es vol que sigui de vianants, en una zona que ara mateix és intransitable. Per fer aquesta urbanització s'ha d'encarregar un altre projecte.
Amb aquesta intervenció, a banda de contribuir a solucionar la canalització de l'aigua i guanyar també un nou carrer per a vianants, es guanyarà també en evitar problemes relacionats amb les rieres, com els mosquits o olors.
El plenari de l'Ajuntament va aprovar inicialment aquest projecte amb els vots favorables del Govern local i Convergència i Unió, amb l'abstenció de la resta de formacions polítiques.

 

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits