Onze de Setembre a Sant Feliu de Guíxols

PCC 4591

La pluja i el vent han estat presents en els tres grans actes a l'aire lliure programats a la Festivitat de l'Onze de Setembre de Sant Feliu de Guíxols. Si bé hi havia estones de sol, sempre acabava sortint la pluja al darrer moment, o instants puntuals de fort vent que han intentar deslluir les accions previstes a l'exterior.

Així ha passat al cementiri, on a primera hora s'han reunit nombroses personalitats del món de la política en l'acte institucional més primerenc de les comarques gironines, per homenatjar qui fou el president de la Generalitat a l'exili, Josep Irla, enterrat a Sant Feliu. Les institucions catalanes han realitzat una ofrena floral davant la tomba del president, amb el president del Consell Comarcal, Joan Loureiro, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila i l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.

El mal temps ha permès una treva per poder fer discursos, on els diferents representants han expressat la reivindicació de la figura històrica del president Josep Irla com a exemple a seguir en l'acció política, en especial ha estat una crida a la unitat d'acció, un missatge que s'ha compartit per part de tots els dirigents.

A les onze del matí s'havia de realitzar l'acte a la plaça del Mercat U d'Octubre, però una pluja inoportuna minuts abans ha fet canviar l'escenari per l'interior de l'Ajuntament. A dins, la regidora de Promoció Núria Cucharero ha llegit un poema de Cesare Pavese traduït per Oriol Junqueras, que versava sobre la solitud i la reclusió. La sala de Plens estava oberta, i es podia contemplar la senyera de Rafael Patxot, restaurada ara fa quatre anys, al 2016.

El tercer acte a l'aire lliure, l'ofrena al bust de Josep Irla a la Rambla Generalitat, també ha estat amenaçat per la pluja, però s'ha pogut realitzar. Una cantada conjunta dels Segadors ha culminat la jornada.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits