El mercat dels diumenges del Passeig de Sant Feliu de Guíxols millora en neteja i preveu eliminar les bosses de plàstic en els propers mesos

El mercat tradicional dels diumenges de Sant Feliu de Guíxols ha notat una millora notable en la neteja de l'espai un cop els paradistes abandonen els seus llocs de venda a primera hora de la tarda per marxar de Sant Feliu.
Era habitual que en algunes parades, a l'hora de marxar, hi haguessin al terra restes procedents de la venda ambulant, com papers, plàstics, bosses, cartrons, penjadors, verdures o altres.
L'Ajuntament va advertir els paradistes que no toleraria deixadesa a l'hora d'abandonar els llocs de venda dels diumenges, i fins i tot va advertir que podria valorar treure la llicència als infractors, o portar els paradistes que mostressin comprotaments incívics a un altre indret de la ciutat.
En cap moment l'Ajuntament va plantejar moure el gruix del mercat del Passeig, al contrari, aposta per mantenir aquest element tradicional dels diumenges a l'emplaçament davant del mar.
Pel que fa a la neteja, les millores han vingut provocades pel fet que es van contractar a finals d'agost durant alguns diumenges tretze controladors que s'encarregaven d'alertar els paradistes que havien de complir la norma bàsica de deixar l'espai net, igual com se'l trobaven a l'hora de muntar la parada.
Alhora, l'Ajuntament va fer instal.lar els diumenges dos contenidors, coneguts com "banyeres" on s'hi acumulen cartrons en un únic punt, evitant la dispersió de cartrons, caixes i altres elements. Es posen cada cap de setmana.
Des de l'Àrea de Comerç Mercats s'implementeran un seguit de mesures en la línia de protegir el medi ambient. Concretament s'està ultimant una acció per eliminar les bosses de plàstic del mercat, un any abans que entri en vigor la normativa europea. Es treballa per tal que s'implementi aquest primer trimestre de 2020, abans de Setmana Santa.
 
mercat

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016-2020 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits