Maig 2024

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.
*Ganxotapes primavera. Campanya gastronòmica de tapes. Del divendres 19 d’abril al diumenge 19 de maig. Novetat: Rock&Ganxotapes divendres 17 de maig i dissabte 18 de maig. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com 
*Campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó. Del 25 de maig al 16 de juny. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com 
*Festival Porta Ferrada 2024: Entrades ja a la venda! Per a informació i entrades, adreceu-vos a la web oficial del festival www.portaferrada.cat i/o al punt de venda oficial, Can Solés (C/ Sant Pere, 41).
*Temps per Cures. L’objectiu principal d’aquest projecte és oferir espais d’oci i cura puntual de qualitat a càrrec de professionals per a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys amb prèvia inscripció. Aquest servei de cangur puntual i gratuït es realitza cada dia en una escola diferent. No cal que els participants siguin de la mateixa escola. Horaris: Dilluns de 16.30 a 20h a l’Escola l’Estació. Dimarts de 16.30 a 19.30h a l’Escola Ardenya. Dimecres de 16.30 a 20h a l’Escola Gaziel. Dijous de 16.30 a 20h a l’Escola Baldiri Reixach. Inscripcions online: https://ciutadania.guixols.cat/canguratge_fix Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Organitza: l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través de l’Àrea d’Acció Social i amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. 
*Servei d’acompanyament en processos de pèrdua i dol. Espai gratuït i obert a tothom. Cada 2n dimecres de mes de 17 a 19h, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la./ tel. 619 155 036. 
*Serveis Socials de l’Ajuntament. De dilluns a divendres de 9 a 14h. Tel. 972 82 10 91, c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Hi ha dos espais: 
-Espai Espriu: Oficines centrals i unitat de gestió administrativa /atencions i  consultes serveis socials a la Plaça Salvador Espriu dins la zona peatonal del Carrer Almeria, número 87 ( davant del Centre Cívic de Vilartagues). 
-CC Tueda: L’atenció per a persones més grans de 65 anys en matèria de serveis socials es farà des de la Unitat d’Atenció a la Gent Gran, al Centre Cívic de Tueda, no a l’Espai Espriu. Aquest espai vol ser un punt d’atenció especialitzat a la gent gran, aprofitant la proximitat amb l’àrea de salut, la residència, els casals i l’àrea d’envelliment actiu.
*Preinscripcions Escola d’Adults curs 2024-2025: 21, 26, 27 de juny de 10h a 13h. 19, 20 i 25 de juny de 17h a 20h. Confirmar matricula del 4 al 9 de setembre. https://agora.xtec.cat/cfaguixols


*”Carsharing”, compartim vehicle elèctric. Per consultar els tràmits per donar-se d’alta a la plataforma de Som Mobilitat de la seu electrònica de l’Ajuntament: https://ciutadania.guixols.cat/tramits/servei i www.sommobilitat.coop. 
*Exàmens ACTIC. La biblioteca és un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, on pots fer l’examen per obtenir l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). La prova és telemàtica i les persones que la superen satisfactòriament obtenen un certificat que emet la Generalitat, per acreditar el seu nivell de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Dimecres tarda o divendres matí. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Marnaton 2024. Dissabte 29 de juny. Prova de natació. Hi ha 4 distàncies: 12km, 6km, 1,5km i una prova especial per a nens. Ja estan obertes les inscripcions. Tota la informació es pot trobar a www.marnaton.com   

Divendres 3 de maig
*Centenari del cinema amateur 1923-2023.  A les 19 h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69.
Projecció dels següents films:
Els llops de la Costa Brava d’ Ernst Adler
Un Rajoler, de Joaquim Puigvert
España un lujo a su alcance, de Jordi Tomàs
Homenatge, de Tomàs Mallol
Més informació al 972 11 74 39 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dissabte 4 i diumenge 5 de maig
*Campionat de Catalunya de natació amb aletes. 
Dissabte: Inici de la competició a les 16h Diumenge: Inici de la competició a les 10h. A la piscina de La Corxera. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Dissabte 4 de maig
*Campionat de Catalunya de Twirling: Tot el dia. Preu simbòlic solidari per el públic assistent. Pavelló de la Corxera. Organitza: Club de Twirling Sant Feliu. Més informació al 972 82 03 16
*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Conferència: Com la Francmaçoneria en el segle XXI pot continuar influint en la construcció de l’individu amb Albert Carerach, Mar Sánchez i Andrés Cascio. A les 19 h a Casa Irla. Més informació al 972 11 74 39 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Diumenge 5 de maig
*Acte d'homenatge: Víctimes guixolenques i de la Vall d'Aro als camps nazis. Acte amb motiu del Dia d'Homenatge als deportats i morts a Mauthausen i en altres camps, i a totes les víctimes del nazisme en la commemoració de l'alliberament d’aquest camp el 5 de maig de l’any 1945.


Prop de 10.000 persones del nostre país van ser deportades a camps nazis, i molts milers més van ser també víctimes del nazisme com a treballadors forçats o per altres circumstàncies. A Mauthausen hi van estar internats majoritàriament exiliats republicans al final de la Guerra Civil. Van patir innombrables atrocitats i un total de 5.117 van morir allà i en altres camps de concentració nazis. Entre ells hi va haver-hi guixolencs.
9:30h - Inici de l'acte d'homenatge al monòlit del passeig.
Parlaments d'Anna Sureda i Sílvia Alemany - en representació del Grup de professors i tècnics del Museu d'Història participants en el Projecte Construint Història amb Memòria, inclòs dins el Programa Àngel Jiménez de Memòria Democràtica.
Parlament de Pilar Francès, investigadora sobre els guixolencs que patiren i moriren als camps nazis.
9:45h - Presentació de la placa de record amb els noms de les víctimes, ofrenes florals i cloenda de l'acte.
Ajuntament - Monòlit del passeig Jardins Juli Garreta.Gratuït Entrada lliure i oberta a tothom.
*Estrena de l'audiovisual "Construint Història amb Memòria". Presentació d'un audiovisual, fruit del treball col·lectiu realitzat per l'alumnat de 4rt d'ESO i GES 2 dels centres d'ensenyament de Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro que participen en el Projecte Construint Història amb Memòria, inclòs dins el Programa Àngel Jiménez de Memòria Democràtica.
Aquest treball pretén sumar-se a la commemoració que la nostra ciutat fa cada 5 de maig a totes aquelles persones que foren víctimes del nazisme. A les 12:00h al canal de Youtube del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols - YouTube


*Matinal solidària per l'esclerosi múltiple: A l'Espai Sardana dels Jardins Juli Garreta de 9h a 12h. Vine i participa a les activitats 100% solidàries.

9h a 12h REM-EM amb Llop de Mar- al Mar o al Passeig.

9h a 11h Xocolatada a càrrec dels Amics de l'Ermita.

10h Acte Agraïment de Cançó LLUIT-EM.

10:15 a 10:45h Cançó de taverna i Havaneres amb els Panxuts.

10h a 12h Botifarrada a càrrec dels Pirates.

11:45h a 12h Fi de festa i animació amb Percussió Ganxona. Durant tot el matí hi haurà venda de productes solidaris. 

Organitza: Fundació Esclerosi Múltiple amb el suport de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i altres entitats de la ciutat.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran. Més informació al 972 82 13 10 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Dilluns 6 de maig
*Dinamització del parc urbà de salut: Sessions dirigides d’exercici físic i caminades per l’entorn natural i urbà del municipi (marxa nòrdica). Per millorar la condició física i l’estat de salut general, incloent-hi la dimensió psicològica, social, espiritual i planetària. A les 15.45h. Cal inscripció prèvia. A les sessions de marxa nòrdica es facilitaran els bastons. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.
*Club de lectura en francès. A les 18h a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions: tel. 972 324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dimarts 7 de maig
*Taller educatiu: “Impro Strings” amb Marta Roma. De 17.30 a 19.30 h a l’Auditori de l’Escola de Música. Adreçat a alumnes de corda de l’EMMÚ Guíxols Vall d’Aro. Més informació al 972 82 13 93 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Dimecres 8 de maig
*Aules culturals: “62 Festival de la Porta Ferrada” a càrrec d’Albert Mallol. A les 18 h al Centre Cívic Tueda. C/ Gravina , 39-41. Més informació i inscripcions al 972 82 13 10 / 972 82 10 58 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
*Taller educatiu: “Percussió corporal III” amb Santi Serratosa. De 18 a 20 h a l’Auditori de l’Escola de Música. Adreçat a alumnes de corda de FB i NM/FA de l’EEMMÚ Guíxols Vall d’Aro. Més informació al 972 82 13 93 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dijous 9 de maig 
*Rodajoc Escolar: per tots els centres escolars de primària de Sant Feliu de Guíxols. De 8:30h a 14:00h.  Pavelló de la Corxera. Activitat gratuïta per els alumnes que hi participen. Organitza: Consell Esportiu del Baix Empordà. Més informació al 972 64 32 07 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dissabte 11 i diumenge 12 de maig – Guíxols Flors
*Concurs Exposició de flors al Monestir. Dissabte de 17 a 21 h. A les 20 h lliurament de premis.
Diumenge d’ 1 a 14 h i de 17 a 20 h.  
Altres activitats:
*Catifes de flors: A partir de les 8.30 h confecció de les catifes de flors en els carrers Jacint Verdaguer, Rutlla, Sant Antoni i Hospital. Es podran visitar fins diumenge a les 14 h
Organitzat per l’Associació de Festes amb la col·laboració de la Colla de carnaval Els Grillats, Cafeteria l’Arc, Espai Ganesha, el servei comunitari de l’Ins Sant Elm i Cor de Maria- Sant Josep i el Centre ocupacional Tramuntana. Atesa la situació de sequera, diverses escoles de la ciutat col·laboren en l’elaboració de manualitats amb motius florals per decorar les catifes de flors.
*Sortida matinal: A càrrec de Mònica López, membre del grup de natura Sterna. Descobreix les plantes de l’entorn de Sant Feliu de Guíxols.  A les 9:30 h a l’Ermita de Sant Amanç. Es recomana portar esmorzar i calçat còmode.
*Punt enjardinat: a la Placeta de Sant Joan, treball realitzat pel centre ocupacional TRAMUNTANA (CET-CO).
*Exposició floral a l’Ermita de Sant Elm de 11 a 14 h. Obert al públic. Activitat gratuïta
*Nits als Museus: Visita guiada al Monestir de Sant Feliu de Guíxols a les 22 h. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Més informació al 972 82 15 75 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
Dissabte 11 de maig
*Taller Bibliomaker: Scratch. És un projecte educatiu de llenguatge de programació creat pel grup Lifelong Kindergarten, MIT Media Lab a Massachusetts, sota la direcció de Mitchel Resnick.
Ofereix de franc una eina de programació en línia que des d'aquest taller us ensenyarem a utilitzar.
A càrrec de Raül Olmedo. Edat: Infants a partir de 8 anys. Gratuït. Cal inscripció a través de formulari: https://forms.gle/3MpvpQTVjL3mePEy5 , al 972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
Lloc: a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit
*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*L’illa imaginada. Taller de fang. A les 11h a l’Ermita de Sant Amanç. Amb Gemma Allué. Preu: 4€ (socis) / 5€ (no socis). Taller infantil a partir de 3 anys. 
Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/lilla-imaginada. Més informació a   https://mascanada6.com/artista/lilla-imaginada/. Organitza: Mascanada6.
*Xerrada: comença el dia cuidant-te: Elaboració i explicació d’esmorzars i berenars saludables. Amb Joan Carles Ortega entrenador, preparador físic i cap del Gimnàs Vital de Sant Feliu de Guíxols. L’esmorzar és el primer àpat del dia i el que ens permet afrontar la jornada amb energia. En aquesta xerrada aprendrem perquè aquest àpat és fonamental pel nostre benestar i veurem, a través d’exemples variats i senzills, què ha de tenir un esmorzar per ser equilibrat i saludable. De 11h a 12:30h. A l’Espai Polivalent del Mercat Cobert. Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant el 972 82 06 46. 
*Fira de Vins de l’Empordà. De 17h a 21h al C/ San Ramón ( del número 1 al 13). Activitat a l’aire lliure, oberta al públic i gratuïta. Més informació a www.calangel.com , al 972 32 00 80 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Teatre Amateur: Cloenda del concurs de Teatre Amateur 2023-2024 i lliurament de premis al Teatre Municipal. Organitza l’Agrupació Teatral Benet Escriba. A les 18 h. Activitat gratuïta. 
*Presentació del llibre:“Hugas i Duran, dues nissagues republicanes” de Pilar Francès. Premi Beca d’estudis històrics President Irla 2023. A les 19h a Casa Irla. Més informació al 972 11 74 39 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Food & Book. Lectura teatralitzada i teca. A les 20.30h a l’Ermita de Sant Amanç. No estem parlant d’un simple club de lectura, sinó d’una trobada entre amics on, a partir d’un fil conductor, es teatralitzen textos variats, que poden anar des de Mercè Rodoreda a Pedro Almodóvar, passant per T de Teatre, altres autors coneguts, altres menys coneguts, etc. La condició per venir és portar alguna cosa per menjar que es pugui compartir, per acabar fent un vernissatge entre els assistents i sopar plegats. Donació: 2€. Aforament limitat: 30 persones assegudes. Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/foodbook. Més informació a www.mascanada6.com.   Organitza: Mascanada6.


Diumenge 12 de maig
*Campionat de Karate DOJO Costa Brava: De 8:00h a 15:00h. Preu de la inscripció 8€. Gratuït per el públic assistent. Organitza: Club Dojo Sant Feliu. Més informació al  972 32 11 46 o al web www.karatesantfeliu.cat 

Dimarts 14 de maig
*Dinamització del parc urbà de salut: Sessions dirigides d’exercici físic i caminades per l’entorn natural i urbà del municipi (marxa nòrdica). Per millorar la condició física i l’estat de salut general, incloent-hi la dimensió psicològica, social, espiritual i planetària. A les 9h. Cal inscripció prèvia. A les sessions de marxa nòrdica es facilitaran els bastons. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414
*Tens un minut? Amb Núria Marin. Gravació d’un concurs de cultura general per 3Cat. Pel centre de la ciutat. Organitza: El Terrat Gestiones XXI, S.L

Dimecres 15 de maig
*Xerrada Terry Pratchett. Xerrada sobre l’escriptor anglès, autor de llibres de fantasia i ciència-ficció, com la saga Discmón. A càrrec del traductor Ernest Riera. A les 19 h. Lloc: Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 17 de maig
*Club de Narrativa “La vida nova” de Dante Alighieri. A càrrec de l’escriptor guixolenc Toni Sala. A les 19 h. Lloc: Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Cicle Gaudí: “Un amor”. Després d’escapar de la seva angoixant vida a la ciutat, la Nat (Laia Costa), de trenta anys, troba refugi al petit poble de l’Escapa, al més profund de l’Espanya rural. Direcció: Isabel Coixet. Versió original en castellà. Durada 127 minuts. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2x1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema, a través https://www.codetickets.com/ i, presencialment, a l’Oficina de Turisme. Organitza: Acadèmia de Cinema en català i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
*Ganxotapes Rock: Consumir tapa i escoltar música en directe. A les 20.30 h Eric Fuentes al restaruant El Tinglado. A les 21.30 h BigBlack Rhino al Restaruant Malcriat i al Gastrobar Passeig del Mar. Organitza Àrea de Joventut. Col·laboren Flying burrito, Atzavara i Mascanada6. Més informació a www.visitguixols.com 

Dissabte 18 de maig 
*Competició Nacional d’espasa Japonesa: Pavelló Carles Nadal durant tot el dia. Activitat gratuïta per el públic assistent. Organitza: Club Nihon Kobudo.
*Ganxotapes Rock: Consumir tapa i escoltar música en directe. A les 12.30 h Henrio al restaruant Euro del Mercat. A les 17.30 h The Dirty Reelers a la Cafeteria Guíxols. A les 18.30 Delight al restaruant Different by Miquel Pelló. A les 20.30 h Chancla Mouth als restaurants Can Julià i La Gaviota. Organitza Àrea de Joventut. Col·laboren Flying burrito, Atzavara i Mascanada6. Més informació a www.visitguixols.com
*XXXIIII Triatló Sprint Sant Feliu de Guíxols. Natació (750m dins de la badia de Sant Feliu), ciclisme (circuit d’anada i tornada per la carretera de Tossa fins a Rosamar, 18km) i cursa a peu (dues voltes a un circuit pel passeig de Sant Feliu, 5km). Horaris: 14h recollida de dorsals i xips, 14.30h obertura del box i control de material. Tots els participants han d’entrar el material en aquesta hora. A les 16h SORTIDA. La sortida estarà programada per la Federació en funció del grup d’edat i sexes. Al passeig de Sant Feliu de Guíxols on s’ubicaran les carpes de l’organització ,el box, el village, etc...Totes les inscripcions s’han de fer a través de la pàgina web de la federació catalana de triatló, abans del dia 18 de maig 2023. Per a més informació: www.clubaquaticxaloc.cat, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Aquàtic Club Xaloc.
*Dia internacional dels museus: És l’esdeveniment més important que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). Per a aquesta edició es proposa celebrar el DIM sota el lema “Museus per l’educació i la investigació”, que subratlla el paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa holística, apostant per un món més conscient, sostenible i integrador. El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols celebra el Dia Internacional dels Museus amb el següent programa:
17:30h - Conferència de Xavier Roigé sobre “Famílies d’avui, famílies d’ahir. Continuïtats i canvis”
Activitat relacionada amb l’exposició temporal "Paisatges Relacionals" d'Adela Picón.
19:00h – Pica-pica i concert a càrrec de Dex’s Band. Grup de versions compost per Xavier Viñas i David Garcia. L’horari d’aquesta jornada especial serà de 11:00h a 13:00h i de 17:00h a 21:00h.
En cas de previsió climàtica adversa, els actes seran traslladats al Monestir.
Amb la col·laboració dels Amics del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.
Gratuït. Entrada lliure i oberta a tothom.
*Presentació del llibre: "Dels faristols als pòdcasts. Persuasió política per a noves generacions" Teresa Ciges que dialogarà amb Gabriel Rufián. Premi Valencia Nova Alfons el Magnànim d’Assaig 2023. A les 19 h a Casa Irla. Més informació al 972 11 74 39 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Teatre professional – Guíxols Escena Primavera 2024: “Elling”. Una història de perdedors que aprenen a guanyar sense el permís de ningú. Al Teatre Auditori Narcís Masferrer a les 20:30h. Durada: 90 minuts. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/teatre  entradas.codetickets.com i a l’Oficina de Turisme. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
* Vista guiada a “Plana Basarda”, a càrrec de Jordi Vivó, Professor de la UdG i Investigador del Institut de Recerca Històrica. Coautor del llibre “La Plana Basarda: història i arqueologia d'un jaciment maleït”. Horari previst (a confirmar): Sortida a les 8.30h des del pont de Can Lara-Can Dalmau (abans de Can Llaurador),a Solius. https://maps.app.goo.gl/L5zCwdGQwDcXajkA7

Diumenge 19 de maig
*Prova esportiva II Marxa Cicloturista La Nalita. De 9 a 14.45h aprox. per a les carreteres del municipi. Organitza: Club Ciclista Mortirolo.  Més informació a www.lanalita.com  
*Jocs Emporion: Disciplina de patinatge al Pavelló de la Corxera. De 9 a 14.30h.  Disciplina de natació a la Piscina de la Corxera. Activitat gratuïta per el públic assistent. Organitza: Consell Esportiu del Baix Empordà i Diputació de Girona. Més informació al 972 64 32 07 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.   
*63è Aplec de Pedralta: 
Activitats a Pedralta: 
48è Concurs d’Allioli. A les 11h. (A les 10:30h inscripcions: preu 3,00€) 
63è Concurs de rams i conjunts de flors boscanes. A les 11h. 
Activitats a Santa Escolàstica:
Lliurament de premis: del Concurs d’allioli i dels rams i conjunts de flors bocanes, mentre fem un vermut popular. (cadascú se’l porta). A les 12:30h. 
Festa infantil: Actuació a càrrec de l’Esquitx. Tallers a càrrec de la Colla Els Grillats i xocolatada popular. A les 16h. 
Cantada d’havaneres: A càrrec de la Colla Jacomet. Hi haurà cremat. A les 18h. 
(Recordem la prohibició de fer foc fora dels llocs condicionats i degudament senyalitzats. Us demanem que respecteu aquest espai i el seu entorn). 
Organitza l’Associació de Festes amb la col·laboració de la Colla Els Grillats. 
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran. Més informació al 972 82 13 10 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
*Concert Hugo Race (rock i experimentació). A les 18h a l’Ermita de Sant Amanç. Donació: 9€ (socis) / 11€ (no socis). Aforament mínim: 20 persones (dretes). Aforament màxim: 60 persones (dretes). Originari de l’escena de Melbourne (Austràlia) dels vuitanta, fundador de les llegendes australianes del postpunk The Wreckery, excomponent de Nick Cave & The Bad Seeds i líder actualment de les formacions Hugo Race & The True Spirit, Hugo Race Fatalists i Dirtmusic (al costat de Chris Eckman). Aquesta vegada ens visita en solitari, segons el mateix Hugo el format que sempre ha estat el seu punt d’origen, crear això que ell crida ‘ambient soul i blues’ fusionant guitarra elèctrica, sàmplers i aquesta veu inimitable tan seva que desencadenen en la creació de rics paisatges sonors, suspenent amb les cançons narratives atmosfèriques i oníriques, hipnòtiques i emotives exposicions individuals. 
Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/hugo-race. 
Més informació a https://www.hugoracemusic.com. Organitza: Mascanada6.

Dilluns 20 de maig
*Dinamització del parc urbà de salut: Sessions dirigides d’exercici físic i caminades per l’entorn natural i urbà del municipi (marxa nòrdica). Per millorar la condició física i l’estat de salut general, incloent-hi la dimensió psicològica, social, espiritual i planetària. A les 15.45h. Cal inscripció prèvia. A les sessions de marxa nòrdica es facilitaran els bastons. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimecres 22 de maig
*Aules culturals: “Fotografies i llocs de la retirada 1939” a càrrec de Jordi Gaitx Moltó. A les 18h al Centre Cívic Tueda. C/ Gravina , 39-41. Més informació i inscripcions al 972 82 13 10 / 972 82 10 58 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
*Club de lectura. Llegir el teatre “Els Criminals” de Ferdinand Bruckner. Amb la direcció de Jordi Prat i Coll. Un reguitzell de personatges que comparteixen edifici han comès un seguit de delictes que posaran al descobert els errors de la justícia. A càrrec d’Elena Avellaneda. A les 19 h. Lloc: Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Dissabte 25 i diumenge 26 de maig – Seminari La pervivència del franquisme 
A càrrec del Dr. Joan Campàs Montaner. A la Casa Irla c/ Algavira, 65-69. Més informació al 972 11 74 39 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Sobre quines bases s’han fonamentat i construït els darrers 30 anys de l’estat espanyol? És homologable la democràcia i el sistema judicial de l’estat espanyol amb la d’altres estats europeus? Com s’han perpetuat en el poder les elits franquistes? Per què Catalunya segueix sent «el problema»? És Espanya una nació? Aquesta jornada està pensada per mirar de respondre aquestes i altres preguntes similars, per mirar d’entendre, una mica més, el nostre present.
*Dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
La II República: Fets, dades i cronologia bàsiques - Reforma o revolució? La Constitució republicana - Els set problemes amb què es va enfrontar la república. 
La Guerra Civil: Fets, dades i cronologia bàsiques - Qui va voler la guerra? - Guerra Civil o lluita de classes? 
*Diumenge de 10 a 14 h
La dictadura franquista: Fets, dades i cronologia bàsiques - La naturalesa del franquisme - Terror, corrupció, mites i mentides, amb benedicció eclesiàstic. 
La transició: Fets, dades i cronologia bàsiques - Continuïtats i discontinuïtats: la llei d’Amnistia de 1977 - Un procés dirigit i controlat des del règim. 


Dissabte  25 de maig
*Presentació de la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó: Tastets de peix blau a les 11h a preus populars dels diferents establiments participants. 
*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*37è Rally Empordà: Organitza Escuderia del Baix Empordà. Circularà per la Gasoliners BP, Crta de Girona, Ronda de Ponent,C/ dels enamorats i  C/ del Callao. Per més informació i inscripcions podeu trucar al 629 323 965 o enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Hora del conte. Aaatxiiimmm! Una primavera de contes. Els nostres contes també s’han omplert de colors, flors i cucs i cuques de la primavera. Escolteu els contes que us portaran, i podreu gaudir de les històries d’alguns animals peculiars. A càrrec de Piruleta Contes i La Quàntica Teatre.
Edat: a partir de 3 anys. A les 10.30 h Lloc: Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Diumenge 26 de maig 
*Sardanes: A l’Espai de la Sardana dels Jardins Juli Garreta a les 10.30 h i a les 16.30 h. Cobles: Ciutat de Girona- Sant Jordi- La Principal de la Bisbal. 
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran. Més informació al 972 82 13 10 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Artsperiència 3. Cia. del desConcert. Les “artsperiències” –cadascuna és diferent, d’aquí el número– són moments únics i irrepetibles on poden passar moltes coses i cap. Es parteix d’una proposta elaborada a partir de diferents ingredients: sons, accions, moviments, paraules, imatges, volums… però a la vegada oberta a altres elements com ara el públic assistent -a qui se li confereix un paper proactiu—, l’espai -contingut i continents- i fins i tot l’atzar. Per convertir-les en música, teatre, literatura… O més bé una fusió de totes elles. No és un concert, ni un espectacle de res concret, és una barreja que s’adreça a les sensacions, que dialoga amb les expectatives generades i que, en definitiva, crea un impuls únic. I irrepetible. A càrrec de Maria Geli (violoncel), David Granato (teclats) i Xavier Piquer (vents i electrònica) membres de la Cia. del desConcert. A les 19 h a l’Ermita de Sant Amanç. Preus: 9€ socis i 11€ no socis. 
Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/lilla-imaginada. 
Més informació a https://mascanada6.com/artista/lilla-imaginada/ Organitza: Mascanada6.

Dilluns 27 de maig
*Dinamització del parc urbà de salut: Sessions dirigides d’exercici físic i caminades per l’entorn natural i urbà del municipi (marxa nòrdica). Per millorar la condició física i l’estat de salut general, incloent-hi la dimensió psicològica, social, espiritual i planetària. A les 15.45h. Cal inscripció prèvia. A les sessions de marxa nòrdica es facilitaran els bastons. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.


Dimarts 28 de maig
*Jessica Moss. Violí i experimentació. Violinista, compositora i cantant coneguda sobretot pels seus quinze anys de permanència en la banda política postpunk Thee Silver Mt. Zion. Ha captivat el públic amb un postclàssic inflexible, electrònic i dron, accentuat per una sensibilitat melòdica distintiva que barreja sons Klezmer, dels Balcans i l’Orient Mitjà. Col·laboradora de gran talent, Moss és també membre fundadora del grup avant-klezmer Black Ox Orkestar i ha treballat extensament amb Vic Chesnutt, Carla Bozulich i Big Brave. A les 19 h a l’Ermita de Sant Amanç. Preus: 9€ socis i 11€ no socis.
Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/lilla-imaginada. 
Més informació a https://mascanada6.com/artista/lilla-imaginada/ Organitza: Mascanada6.

Dimecres 29 de maig 
*Concert de Coral de Sensibilització-FB2: Es celebra al Pati de  l’Escola de música (C/ d’Antoni Capmany,23) a les 17h i té una durada de 40 minuts. Activitat gratuïta. Més informació al 972 82 13 93 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Concert de Coral de Fb3-6;FA i NM: Es celebra al Pati de  l’Escola de música (C/ d’Antoni Capmany,23) a les 19h  i té una durada de 50 minuts. Activitat gratuïta. Més informació al 972 82 13 93 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Dijous 30 de maig 
*Concert itinerant Cobla Gaziel: Es celebra a la placeta de Sant Joan, Plaça del Mercat, Rambla i placeta Joan Maragall  les 11h i té una durada de 60 minuts. Activitat gratuïta. Més informació al 972 82 13 93 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Book Club: “The Edible Woman” de Margaret Attwood. A càrrec de Dawn Keltie. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Més informació al 972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Divendres 31 de maig 
*Concert instrument complementari col·lectiu: Es celebra al Pati de  l’Escola de música (C/ d’Antoni Capmany,23) a les 17:30h i té una durada de 60 minuts. Activitat gratuïta. Més informació al 972 82 13 93 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Gimcana Supernit SX3. Les biblioteques arreu de Catalunya conjuntament amb SX3, la CCMA, la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat participen en aquest esdeveniment multitudinari de foment de la lectura. Aventures, música i llibres ompliran per quarta vegada la biblioteca acompanyats per Lola, Jan, Grau y Kai, els Beta, del SX3.
Gratuït. A les 19 h. Places limitades. Cal inscripció prèvia. Activitat dirigida a nens i nenes de 8 fins a 14 anys.
Lloc: a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Bifits. Punk Rock. Bifits és una fusió de les preferències i estils musicals que els membres de la mateixa banda tenen. Està formada per cinc components, tres que no són res més que un residu d’altres bandes ganxones “d’antes” –com Exterminio Social, RPM, Dull…–, i dos més provinents de Malas influencias i A ciegas, els quals aporten la vitalitat i la tècnica necessària per anar tirant… Sense cap tipus de pretensió, aquesta banda intentarà convertir les trobades i assaigs dels dijous en un concert. Resultat imprevisible, expectació total… A les 22 h a l’Ermita de Sant Amanç. Gratuït.
Més informació a https://mascanada6.com/artista/lilla-imaginada/ Organitza: Mascanada6. 


CURSOS

Cursos del Servei Municipal d’Ocupació (SOM)
Del 15 al 24 de maig
*Administratiu de logística. Curs adreçat a persones que vulguin orientar el seu desenvolupament professional a l’àrea administrativa del sector logístic. De 9 a 14h. Aula formació SOM – Edifici Guíxols Desenvolupament. Inscripcions a:  https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/90388-administratiu-de-logistica  
Dimarts 21 de maig
*Fes el teu currículum amb canva. Taller on donarem pautes per tal de conèixer quins són els elements més rellevants a l'hora de redactar un currículum. De 9.30 a 11.30h. Aula formació SOM – Edifici Guíxols Desenvolupament. Inscripcions a:  https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/90246-fes-el-teu-curriculum-amb-canva 

Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit
*Speaking & Listening A1 i A2. A la Biblioteca pública Octavi Viader i Margarit. 30 hores. A1 Dijous de 15 a 16.30h. A2 Dijous de 16.30 a 18h. Fins al juny. Professorat qualificat. Matrícula 175€. Bonificacions i exempcions. Més informació al 972 821646/ www.eoiguixols.cat  Organitza: Escola Oficial d’Idiomes Sant Feliu de Guíxols. 
*Club de lectura en francès. Dilluns 6 de maig i dilluns 17 de juny. A les 18h a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions: tel. 972 324057 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Casals
*Activitats del curs 2023/2024:
Casal Tueda Gent Gran: Ioga (dilluns i dijous de 9,30 a 10,30h grup 1; de 10,30 a 11,30h grup 2). Ioga terapèutic (dimarts i divendres de 9,30 a 11h). Taller de pintura (dimarts de 15.30 a 20h). Patchwork (dimecres de 17 a 20h). Meditació (dimecres de 9,30 a 11h). Labors (dilluns i dimarts de 17 a 19h). Català (dijous de 17 a 18,30h). Informàtica bàsica (dilluns de 10 a 12h). Francès (dimarts de 17 a 18h). Conversa en anglès (dimarts de 16 a 17h). Alemany (dijous d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 10,30 a 11,30h – 2 grups). Balls en línia (dijous de 18 a 20h). Cant terapèutic (el 1r divendres de cada mes de 17 a 19h). Tallers d’enquadernació (el 1r dilluns de cada mes de 17 a 19h). Teatre: Grup de teatre del Casal de la Gent Gran amb la col·laboració de l’associació Finestral Teatre (dimecres de 18 a 20h). Informació i inscripcions: despatx del casal de dilluns a divendres de 10 a 13h. Centre Cívic Tueda: C/ Gravina, 39-42. Tel. 972 82 13 10/ 972 82 10 58, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Casal Gent Gran Salvador Espriu: Ioga (dilluns i dijous de 16 a 17h). Ioga amb cadira (dilluns d’11.30 a 12.30h). Sevillanes (dilluns de 18 a 19h i divendres de 19 a 20h). Ball en parella (dimarts de 17 a 18h). Country (divendres de 17 a 19h). Ball en línia (dijous de 18 a 20h). Taller de pessebrisme (dimarts de 18 a 20h). Pintura (dilluns i dimecres de 18 a 20h). Manualitats (dimecres i dijous de 17 a 19h). Puntes al coixí (divendres de 15 a 19h). Coral (dimarts de 18 a 20h). Taller de memòria (dimecres d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 9 a 10 i de 10 a 11h – 4 grups). Sardanes (dimecres a les 19h). Taller de pintura (dilluns i dimecres de 18 a 20h). Informació i inscripcions: despatx del casal de la gent gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues, els dilluns i els dijous d’11 a 13h. Tel. 972 82 18 97 i 972 82 01 01, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 


EXPOSICIONS:
*Exposició de l’Institut Sant Elm. Treballs dels alumnes. Fins al 5 de maig al pati de l’Ajuntament. Horari: De dilluns a divendres de 9 a 14h.
*Exposició: Pintura a l’oli de Montse Garcia de Diego. Fins al 5 de maig. Al Racó de l’Art del Casal gent gran Salvador Espriu. Plaça Salvador Espriu. Més informació al 972 82 18 97 / 972 82 01 01
*Exposició “La veu de l’ànima” de Montse Scintilla. Fins al 26 de maig. A la Casa Irla, c/ Algavira 65-69.
*Exposició Re-Interpreta de Duvan. Exposa 30 obres per recuperar materials que han perdut el seu valor. Fins al 31 de maig. A la Galeria Duvan – Espai 59, c/ Joan Maragall 59. Horari: Divendres, dissabtes i diumenges de 17 a 20.30h.
*Exposició Paisatges relacionals d’Adela Picón. Fins al 9 de juny. A la Capella de l’Antic Hospital. 
*Exposició Una societat canviant. S’enceta una nova etapa pel Museu d’Història a la nova seu de l’Antic Hospital. Una mostra de llarga durada que vol fer reflexionar i entendre el món global. 
*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos). Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5€.

*ANTIC HOSPITAL – MUSEU D’HISTÒRIA SANT FELIU DE GUÍXOLS
Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. 

*MONESTIR
Només visites guiades i/o concertades. 
Tel. Museu d’Història 972 82 15 75 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

*TURÓ DELS GUÍXOLS-SALVAMENT
Només visites guiades i/o concertades. 
Tel. Museu d’Història 972 82 15 75 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/ Colom, 11) www.salalasvegas.com:
Cada dimecres Ball a les 17h amb DJ Pere i DJ Toni. Preu: 10€ amb berenar i consumició inclosos. 
Cada diumenge Ball a les 18h, amb DJ Toni i DJ Pere. Preu: 10€ amb consumició. Per a més informació i/o entrades: Divendres 7 d’abril a les 22.30h. Concert Viva Belgrado (Córdoba, post-rock/screamo) & Navratilova 2.0 (St Feliu, folk&loops). 
*Second Market: Mercat de roba de segona mà i de peces artesanals que pretén donar valor i una segona vida als articles que es poden trobar a les seves parades. S’impartiran tallers creatius relacionats amb la temàtica del mercat i es podrà gaudir de les creacions gastronòmiques sense gluten fetes per la cafeteria ANNNA. Dies 1 i 2 de juny de 10h a 18h al Jardí de Casa Trachsler. C/ d’Antoni de Campmany, 6. Entrada lliure. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Museu de la Joguina: 
El museu romandrà tancat per trasllat al número 12-14 de la mateixa Rambla. Més endavant es comunicarà la data d’inauguració del nou local.

Imprimeix Correu electrònic

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Els nostres mitjans socials: Facebook | Twitter | Instagram 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

©  Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits